Ga naar de inhoud
Entertainment

Maxim Hartman geen fan van Vandaag Inside: 'Zoeken bevestiging'

Maxim Hartman Beeld © ANP

Maxim Hartman (60) is geen fan van het programma 'Vandaag Inside'. In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' zegt de televisiemaker dat hij het SBS-programma een 'populistische, aartsconservatieve aanzet tot haat, met wanstaltige meningen, voor een zeer dom publiek' vindt.

"Zij doen alleen maar wat de domme massa wil"

Zelf krijgt Maxim ook regelmatig kritiek op zijn uitspraken. Zo zegt hij eens dat YouTuber Nikkie de Jager door haar make-up op een 'ordinaire Poolse prostitué' lijkt. Toch vindt de televisiemaker zijn stijl niet met die van Vandaag Inside-makers Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen te vergelijken. Maxim is naar eigen zeggen 'slim'. "Zij doen alleen maar wat de domme massa wil."

Maxim
Lees ook:
Maxim Hartman ging op eigen manier met overlijden zoon om: 'Werd heel agressief'

De televisiemaker past zich niet aan, is altijd oprecht en doet nooit iemand na, zo stelt hij. "Ik zoek niet naar bevestiging en zeker niet van domme mensen. Dat is wat zij doen en dat vind ik zeer kwalijk." Ook stelt Maxim dat bepaalde gesprekken in het programma mede de oorzaak zijn geweest van de bedreigingen aan het adres van demissionair minister Sigrid Kaag, die om die reden recent haar werk neerlegde. "Ik vond Johan Derksen hartstikke leuk vroeger, maar hij is steeds erger geworden."

Maxim
Lees ook:
Maxim Hartman bespreekt volwassen zaken met kids in nieuwe podcast