Ga naar de inhoud
Entertainment

Spin-offs The Walking Dead lopen geen vertraging op door staking

The Walking Dead-acteur Andrew Lincoln Beeld © ANP

De stakingen van de schrijvers en acteurs in de Verenigde Staten hebben geen invloed op drie spin-offseries van 'The Walking Dead'. Dat heeft Kristin Dolan, CEO van AMC Networks, vrijdag bevestigd.

"We hebben de productie van deze Walking Dead-spin-offs voltooid vóór de staking van acteursvakbond SAG-AFTRA begon", aldus Kristin. Daarbij benadrukt ze te hopen dat de leden van de schrijvers- en acteursvakbonden zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen en de problemen 'zo eerlijk mogelijk worden opgelost'.

Kristin laat ook blijken dat AMC Network 'op korte termijn' nog genoeg materiaal heeft om nieuwe content aan te kunnen blijven bieden. "Voor de rest van dit jaar en tot ver in 2024."

Scriptschrijvers
Lees ook:
Scriptschrijvers en studio's voor eerst sinds staking in gesprek

Het achtste seizoen van Fear the Walking Dead is momenteel te zien bij AMC Networks. Nieuwe afleveringen daarvan verschijnen in november. De spin-offserie serie getiteld The Walking Dead: Daryl Dixon moet op 10 september verschijnen. De première van de serie The Walking Dead: The Ones Who Live staat op de planning voor volgend jaar.

AMC
Lees ook:
AMC bestelt nieuwe seizoenen van spin-offs The Walking Dead