Ga naar de inhoud
Entertainment

Will Smith wilde rol in Men in Black eerst afwijzen, maar zei ja door helikopter

Men in Black Beeld © Amblin Entertainment/Columbia Pictures

Will Smith (54) had in eerste instantie eigenlijk geen zin om de film 'Men in Black' uit 1997 te maken, maar werd uiteindelijk door Steven Spielberg (76) alsnog overgehaald om het project aan te pakken. Dat vertelt Will in gesprek met collega-acteur Kevin Hart (44) in zijn interviewprogramma 'Hart to Heart' op streamingdienst Peacock.

"Steven Spielberg liet een helikopter voor me komen om te praten"

"Ik begreep Men in Black een beetje, maar ik wilde die film niet maken. Het was het jaar na Independence Day en ik wilde niet twee alien-films achter elkaar maken", zegt Will over zijn motief om de rol niet aan te nemen. Maar waar kwam dan de gedachteverandering vandaan? "Steven Spielberg liet een helikopter voor me komen om te praten. Het toestel landde voor zijn huis. Hij had me al overgehaald toen hij 'hallo' zei."

Chris
Lees ook:
Chris Rock: 'Klap van Will Smith doet nog steeds pijn'

Naast een groet van de vermaarde regisseur kreeg Will ook een glaasje limonade met prik om hem binnen te hengelen. "Het was de eerste keer dat ik limonade met prik had", herinnert de acteur zich. Dat gaf volgens Kevin de doorslag, zegt hij grappend. "Ja, daar kan je geen nee tegen zeggen."