Ga naar de inhoud
Entertainment

Frits Barend: 'Niet erg om niet meer dagelijks op tv te zijn'

Frits Barend Beeld © ANP

Frits Barend heeft er 'totaal geen problemen mee om niet meer dagelijks op tv te zijn'. Dat vertelt de 76-jarige presentator en journalist, die binnenkort met Ad Visser (76), Edwin Rutten (80) en Henny Huisman (72) in het nieuwe seizoen van het SBS6-programma 'Beter laat dan nooit' te zien is, aan 'De Telegraaf'. In 'Beter laat dan nooit' gaat een groep van BN'ers op leeftijd op reis met een reisleider.

"Mij is die hele televisiewereld min of meer overkomen. Ik was en ben nog steeds meer journalist dan presentator"

Henny mist het soms nog wel om op tv te zijn, vertelt Frits. "Dat vertelde hij me ook heel eerlijk. 'Man, je hebt een vrouw, kinderen en kleinkinderen. Geniet daarvan. Of ga lekker een beetje aan sport doen, fietsen, net als ik', zei ik hem. En dat doet hij ook."

Estavana
Lees ook:
Estavana geeft kijkje achter schermen bij opnames Beter Laat Dan Nooit

Het verschil is volgens Frits 'dat hij graag bekend wilde worden'. "Dat geeft hij ook eerlijk toe. Mij is die hele televisiewereld min of meer overkomen. Ik was en ben nog steeds meer journalist dan presentator. De behoefte om dagelijks iets te doen, heb ik niet meer, maar dit aanbod van Beter laat dan nooit kon ik niet laten liggen."

Thuisfront Estavana Polman heeft het moeilijk met Beter Laat Dan Nooit

03:08
Estavana
Lees ook:
Estavana en 'haar' Beter Laat Dan Nooit-mannen op weg naar Azië