Ga naar de inhoud
Entertainment

Voetbalanalist Shaka Hislop valt flauw tijdens live-uitzending

Shaka Hislop Beeld © Getty Images

Shaka Hislop (54), een Britse voormalig voetballer en een analist van ESPN, is flauwgevallen tijdens een live-uitzending. Het voorval gebeurt voorafgaand aan een wedstrijd tussen Real Madrid en AC Milan in Los Angeles in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd).

"Hij is bij bewustzijn en praat. Ik denk dat hij zich er een beetje voor schaamt"

De 54-jarige analist verschijnt naast presentator Dan Thomas tijdens de voorbeschouwing en begint op een zeker moment te wankelen, valt voorover en zakt in elkaar. Dan roept daarom zijn naam en zegt: "We hebben hulp nodig". Een aantal mensen snellen vervolgens toe om te helpen.

Voetbalsters
Lees ook:
Voetbalsters Oranje en Spanje halen beelden 'haka' offline

De presentator geeft later een update over de toestand van zijn collega op Twitter. 'Shaka is bij bewustzijn. De medici zorgen voor hem.' Tijdens de rust geeft hij meer uitleg. "Hij is bij bewustzijn en praat. Ik denk dat hij zich er een beetje voor schaamt." Shaka is volgens Dan 'geen man die graag heeft dat mensen zich druk over hem maken'.

Het is nog 'te vroeg' om vast te stellen wat er aan de hand was, vervolgt hij. "Maar het belangrijkste is dat Shaka bij bewustzijn is. En we hebben ook met zijn familie gesproken, want je kunt je voorstellen dat als je dit live ziet gebeuren, er weinig andere dingen zijn die je zo doen schrikken."

Van
Lees ook:
Van der Sar nog steeds op intensive care, situatie is stabiel

Ook onze eigen Leeuwinnen zijn deze dagen druk. In Marleen-tweetje leert RTL Boulevard-verslaggever Marleen van Oortmarssen sporters beter kennen en vlak voor het WK voetbal ging ze langs bij Shanice van de Sanden.

Marleen-tweetje: Shanice van der Sanden over vriendin: 'De ware voor mij'

04:27
Bron: ANP/RTL Boulevard