Ga naar de inhoud
Entertainment

Partner Peter R. de Vries: 'Ik heb de pijn leren verdragen'

Tahmina Akefi Beeld © ANP

Tahmina Akefi (40), de partner van Peter R. de Vries, heeft op Instagram een eerbetoon geplaatst aan de misdaadverslaggever. Het is precies twee jaar geleden dat Peter op straat in Amsterdam werd neergeschoten.

"Ik heb ook de kracht gevonden om weer te glimlachen"

'Alweer twee jaar geleden, lieve Peter. Zo lang geleden en toch ook zo kort', schrijft Tahmina bij een video. 'Zo vaak scrol ik door de duizenden foto's van ons en op de ene foto straal je meer dan op de ander. Inmiddels heb ik de pijn leren verdragen bij alle herinneringen, maar ik heb ook de kracht gevonden om weer te glimlachen als ik ze bekijk en soms moet ik ook hard lachen om de gekkigheid die je uithaalde.'

Royce
Lees ook:
Royce de Vries herdenkt vader Peter R. twee jaar na aanslag

Tahmina, presentatrice bij RTV Rijnmond, benoemt in het bericht ook haar nichtje. Het meisje heeft het nog vaak over Peter, zo schrijft Tahmina. 'Ik zal zorgen dat ze je altijd blijft herinneren, zoals ik alle herinneringen aan je levendig zal houden.'

Twee
Lees ook:
Twee jaar na aanslag Peter R. de Vries leeft legacy voort

Peter werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een bezoek aan RTL Boulevard. Negen dagen na de aanslag overleed hij op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen.

Lang was het onbekend wie de vriendin van Peter was. Begin 2022 openbaarde Tahmina zich in de documentaire Vertrouwelijk! als zijn vriendin. Ze ontmoetten elkaar in 2015 tijdens een live-uitzending van Pauw waar zij allebei te gast waren.

Royce de Vries staat in periode rond aanslag extra stil bij verlies vader Peter

00:35
Uitstel
Lees ook:
Uitstel uitspraak in zaak Peter R. valt partner zwaar: 'Enorme dreun'