Ga naar de inhoud
Entertainment

George Baker gaat zelden naar concerten: 'Te massaal'

George Baker Beeld © ANP

George Baker gaat zelden naar grote concerten toe, omdat hij niet graag in grote menigten staat. Dat vertelt de 78-jarige 'Una Paloma Blanca'-zanger in het NPO-radioprogramma 'Met Het Oog Op Morgen'. Hij is zaterdag ook niet bij het optreden van collega Tom Jones (83), die twee nummers van hem opneemt, op het festival North Sea Jazz.

"Op het podium staan vind ik niet erg. Maar in een grote menigte denk ik na een tijdje: waar is hier de nooduitgang!"

"Ik ben er niet bij, ik vind het te massaal", vertelt de zanger. "Ik zit niet graag tussen grote menigten. Op het podium staan vind ik niet erg. Maar in een grote menigte denk ik na een tijdje: waar is hier de nooduitgang!" De Hoornse artiest gaat wel naar kleinere concerten: "In een theater, of in het Concertgebouw - dat vind ik precies groot genoeg."

George
Lees ook:
George Baker ging bijna ten onder aan eigen succes

George is te gast in het programma om te praten over Tom Jones. De Amerikaan neemt in het verleden zowel 'Little Green Bag' als 'Una Paloma Blanca' op. "Ik ben een blij mens", erkent hij. "Tom Jones is een natuurkracht. En het is, net als ik, een arbeidersjongen. Alleen was hij een mijnwerker en stond ik achter de lopende band van een limonadefabriek."

George
Lees ook:
George Baker (74) peinst niet over pensioen

De Nederlander heeft Tom Jones in het verleden een keer ontmoet tijdens een ‘meet & greet’. "Het was een heel aimabele man, heel down to earth", herinnert hij zich. "En ik had het gevoel dat hij niet zo’n womanizer was. Hij is niet voor niets bijna zestig jaar met dezelfde vrouw getrouwd geweest."