Ga naar de inhoud
Entertainment

Blind oog belemmert Martien Meiland bij styling Code Rosé

Martien in Chateau Meiland Beeld © SBS6/screenshot Chateau Meiland 3 juli

Kijkers van 'Chateau Meiland' zijn er getuige van dat veel met de Franse slag wordt gedaan in Code Rosé. Onder meer het schilderwerk. Een afgepeigerde Martien (61) zet in het seizoensslot de laatste puntjes op de i qua styling, maar zijn blinde oog werkt hem daarin nogal tegen.

"Er zijn meer mensen in deze wereld met twee ogen dan met één. Dus we doen dit voor de tweeogige mensen, ja?" 

"Ik ben afgepeigerd", zucht Martien in een nog onaf pension. De volgende ochtend strijken familie en vrienden als eerste gasten in Code Rosé neer. De voormalige kasteelheer wordt er nostalgisch van en blikt terug op hun chateau in Ik Vertrek. "Oh wat erg. Ik zie me nog staan, toen mijn broer Jaap en schoonzus Evelien uitstapten. Dat ik helemaal overstuur was van het harde werken. Toen moest ik zo huilen."

Martien
Lees ook:
Martien Meiland kreeg nieuw oog aangeboden van zakenman

Er blijkt nog veel werk aan de winkel, maar Martien kan in elk geval al losgaan met de styling. Dat is duidelijk z'n favoriet, maar dat-ie aan één oog blind is komt Code Rosé niet ten goede. Zo zweert Martien dat de schilderijen recht hangen, maar ziet dochter Montana toch duidelijk dat de boel scheef hangt. "Helemaal niet! Jij hebt één oog", wrijft ze haar vader nog maar even in.

Toch houdt Martien vol. "Het loopt door", zegt hij over de volgens hem symmetrisch hangende schilderijen. Waarop Montana resoluut zegt: "Er zijn meer mensen in deze wereld met twee ogen dan met één. Dus we doen dit voor de tweeogige mensen, ja?" 

De 'tweeogige' kijkers zien het ook: de schilderijen hangen scheef. 'Het is scheef... maar Martien vindt het perfect.' 

Hond
Lees ook:
Hond Maxime Meiland poept en plast van zich af in Code Rosé: 'Dierenmishandeling'

Er klinkt nog altijd kritiek op het geklungel van de Meilandjes, maar nu het pension echt vorm krijgt geven enkele kijkers Martien wel na dat hij stijl heeft. 'Wat een familie. Maar wat wordt het mooi, dat dan weer wel.'

Dat klussen niets Martiens ding is, blijkt ook wel uit zijn opmerking: "Waarom moet je holpluggen? We zijn toch geen holbewoners!"

Op
Lees ook:
Op deze datum begint er nóg een seizoen van Chateau Meiland

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is vanaf 28 augustus om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de realityserie van de Meilandjes hier terugkijken

In een vooruitblik is te zien hoe Martien in tranen vertelt over de gemeente die Code Rosé last-minute op de vingers tikt over de vergunning. Aran Bade was daarbij en vertelt hoe de vork in de steel zit: 

Meilandjes weer de fout in met vergunning: 'Hardleerse familie'

07:28
Meilandjes
Bekijk ook:
Meilandjes halen opgelucht adem: 'Eind goed, al goed voor Code Rosé'