Ga naar de inhoud
Entertainment

Titanic-regisseur James Cameron 'geschokt' na nieuws over imploderen duikboot

James Cameron Beeld © ANP

James Cameron (68) ziet gelijkenissen tussen het zinken van het schip de Titanic in 1912 en het nieuws van donderdag dat restanten van onderzeeër Titan zijn gevonden. Dat zegt de regisseur achter filmklassieker 'Titanic' (1997) bij de Amerikaanse nieuwszender 'ABC News'.

"Ik ben geschokt door de overeenkomsten die dit heeft met de ramp van de Titanic"

Brokstukken van de duikboot van het bedrijf OceanGate, waarin vijf inzittenden zijn verongelukt, werden op ongeveer een halve kilometer afstand gevonden van het wrak van de Titanic. "Ik ben geschokt door de overeenkomsten die dit heeft met de ramp van de Titanic, waar de kapitein destijds herhaaldelijk werd gewaarschuwd voor een naderende ijsschots, maar toch op volle snelheid doorvoer", aldus James.

Cardi
Lees ook:
Cardi B maakt ruzie met stiefzoon vermiste Titanic-miljardair

Sinds afgelopen zondag verloor men alle contact met de duikboot. Vlak na het afdalen naar het wrak van de Titanic werd sindsdien niets meer van de bemanning of de boot vernomen, tot donderdag. Een onderwaterrobot detecteerde op meerdere momenten reststukken van de boot, die mogelijk door de hoge druk diep in de oceaan zou zijn geïmplodeerd.

Verkoop
Lees ook:
Verkoop horrorgame over onderzeeër gestegen na vermissing Titan

James heeft ervaring met duiken naar het wrak van de Titanic. De regisseur ging zelfs 33 keer naar beneden. Sommige beelden die hij maakte, gebruikte hij voor zijn film. In 2012 ging Cameron zelfs nog dieper. Met een speciaal gemaakte duikboot daalde hij als eerste mens solo af naar de Marianentrog in de Grote Oceaan. De bodem daarvan ligt 10.898 meter onder de zeespiegel.

Kritiek op zoekactie Titan van familieleden: 'Eerder gemeld moeten worden'

04:03