Ga naar de inhoud
Entertainment

The Weeknd staat niet te kijken van negatieve reacties op The Idol

The Weeknd / Abel Tesfaye Beeld © ANP

De Zanger Abel Tesfaye (33), beter bekend als The Weeknd, is niet verrast door de negatieve reacties op de HBO-serie 'The Idol', die hij deels heeft gecreëerd en waar hij zelf ook in speelt. "We spelen met genres in dit programma en we doen precies wat we willen. Niets hiervan is een verrassing", vertelt Tesfaye aan 'Variety' over de negativiteit.

"Het is bijna educatief"

The Idol gaat over een popster, gespeeld door Lily-Rose Depp, die in een wereld vol seks, drugs en roem terechtkomt. De show krijgt veel kritiek wegens de grafische afbeeldingen van geweld en seks. Volgens Tesfaye geeft The Idol een realistische weergave van hoe het is om ontzettend beroemd te zijn. "Het is bijna educatief", aldus de Canadese artiest. Eerder kwam de show in opspraak toen productiemedewerkers zich uitspraken over een vermeende toxische sfeer op de set, maar dit werd tegengesproken door The Weeknd, Lily-Rose en HBO.

Controversiële serie The Idol maakt tongen los: ‘Martelporno’

04:59
Controversiële
Lees ook:
Controversiële serie The Idol opgenomen in voormalig huis van Reinout Oerlemans

The Weeknd is momenteel bezig met het Europese deel van zijn stadiontour After Hours Til Dawn. Vrijdag en zaterdag treedt hij op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Johnny
Lees ook:
Johnny Depp ondanks negatieve reacties The Idol 'trots' op dochter

Ook onze eigen Bridget Maasland heeft de serie gezien. Zij schaart zich achter de critici. 'Erbarmelijk slecht' noemt ze de reeks, en met name het acteerwerk van The Weeknd zelf, in De BLVD Podcast:

De BLVD Podcast #31: Luuk is terug met baby-update en Marcel & Gijs in één woord saai

43:45