Ga naar de inhoud
Entertainment

Klusduo uit De Moeite Waard uit elkaar: 'Vandaag of morgen gaat het mis'

De Moeite Waard Kees en Jan Beeld © RTL

Ze gaan er met frisse moed tegenaan. Jan en Kees willen in het RTL-programma 'De Moeite Waard?!' samen een huis opknappen en met winst verkopen. Maar na enkele tegenslagen gooit Kees de handdoek in de ring.

"Nu is het 'nog maar' een gat in je hoofd. Maar wat als je van de trap valt?" 

Jan en Kees, ook bekend als het ATT: het Academisch Tegel Team, kunnen het goed met elkaar vinden en klussen er graag op los. Ze willen een nieuw doel: een huis opknappen en met winst verkopen. Ze gaan voor een monumentaal pand in Delft. Het is een complete bouwval en zonder vergunningen kunnen ze niks beginnen in het oude pakhuis. 

De vergunningen laten op zich wachten, waardoor hun planning in de soep loopt. In de tussentijd werken ze aan de voorbereidingen, maar dan raakt Jan gewond. Hij komt bloedend bij Kees. "Er is een spijker in mijn hoofd getimmerd", vertelt hij, waarop Kees hem een pleister geeft en het duo verdergaat. 

Flipproject
Lees ook:
Flipproject Marcel en Esmee krijgt onverwachte wending in De Moeite Waard?!

Kees heeft vervolgens slecht nieuws. Hij heeft een baan aangenomen, waardoor hij niet meer volledig inzetbaar is voor het project. "Ik doe dit omdat dit fysiek zwaar werk is. Het gaat allemaal goed, maar vandaag of morgen gaat er iets mis. Het is niet de vraag of het misgaat, of ik een keer val of door m'n rug ga, maar wanneer. Nu is het 'nog maar' een gat in je hoofd. Wat als je van de trap valt?" 

Jan vindt het jammer dat zijn maatje het werk neerlegt. "Dat is het einde van het ATT. Dat is spijtig, want we hebben al met heel veel plezier samengewerkt. Het werkt als een dolle, dus dat is hartstikke leuk. We hebben lol met elkaar. Dat is ook belangrijk."

Jan heeft begrip voor de keuze van Kees. "We zijn op een zekere leeftijd waarbij het niet heel logisch is dat je zwaar fysiek werk doet." 

Flipproject
Lees ook:
Flipproject zorgt spanningen tussen Majoke en haar zoon Marijn in De Moeite Waard?!

Het duo hoopt het pakhuis op tijd op te knappen, maar dat lukt door het wachten op de vergunningen niet. Presentator Tijl Beckand is benieuwd hoe ze dit financieel oplossen. "Waar het op neerkomt, is dat ik de uren moet afkopen op de één of andere manier. Daar komen we wel uit", zegt Kees. "We houden de basis aan wat we er qua uren instoppen. Daar komt een onevenredigheid uit. Zo kijken we ook wat er mogelijk overblijft als we het pand verkopen", licht Jan toe. 

Het huis levert de gehoopte winst van bijna 50.000 euro op. Hoewel ze financieel twee keer zoveel kwijt zijn dan begroot, is het huis meer waard geworden door het eindresultaat. "Daar word ik wel blij van", zegt Jan, die de hoop stiekem had opgegeven.

De Moeite Waard?! zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Kees gooit de handdoek in de ring en laat Jan alleen achter

01:57