Ga naar de inhoud
Entertainment

Boris Johnson is nieuwe columnist bij de Daily Mail

Boris Johnson (58) gaat columns schrijven voor de 'Daily Mail'. De tabloid kondigde op de voorpagina aan vanaf zaterdag een nieuwe medewerker te hebben. "Onze erudiete nieuwe columnist die verplicht leesvoer zal zijn in Westminster en over de hele wereld!", schreef de krant, verwijzend naar het politieke centrum in Londen. Het gaat om de Britse oud-premier, melden 'Sky News' en 'Politico'.

Johnson was voor hij premier werd ook al een journalist, maar dan voor onder meer The Daily Telegraph. Nu hij is afgetreden als minister-president van het Verenigd Koninkrijk en sinds vorige week ook is opgestapt uit het parlement, lijkt hij een comeback te maken in de media. Volgens Politico krijgt hij voor een wekelijkse column een bedrag met vijf nullen.

Kat
Lees ook:
Kat Downing Street geeft 'geen commentaar' over situatie Boris Johnson

Johnson stapte op als parlementariër naar aanleiding van een onderzoek naar feestjes van zijn kabinet tijdens coronatijd. In overheidsgebouwen, waaronder de ambtswoning van de premier aan Downing Street 10, zouden bijeenkomsten zijn geweest terwijl dat volgens de regels niet mocht. Johnson houdt vol dat die nodig waren voor werk.

Volgens het donderdag verschenen rapport van de onderzoekscommissie heeft Johnson over de kwestie, ook wel 'Partygate' genoemd, het Lagerhuis verkeerd ingelicht. Vervolgens heeft hij ook de regels overtreden door de bevindingen van de onderzoekscommissie naar buiten te brengen toen hij vorige week zijn vertrek uit het Lagerhuis aankondigde. Hij zou eigenlijk negentig dagen geschorst moeten worden, oordeelde de commissie. Of hij schuldig is, is aan het Lagerhuis zelf.

Huwelijksfeestje
Lees ook:
Huwelijksfeestje Boris Johnson uitgesteld na kritiek op locatie

Mogelijk overtreedt Johnson opnieuw de regels door nu een nieuwe baan aan te nemen zonder daar melding van te maken bij een speciale toezichthouder, ACOBA. De voorzitter, Lord Pickles, heeft volgens Sky News laten weten Johnson per brief om opheldering te vragen.