Ga naar de inhoud
Entertainment

Nachtmerrie voor zussen Saskia en Winni in De Moeite Waard?!: ‘Geen biedingen binnengekomen’

Saskia en Winni De Moeite Waard Beeld © RTL

In de zesde aflevering van ‘De Moeite Waard?!’ gaan zussen Saskia en Winni een flipavontuur aan. Ze kopen samen een huis om dat een complete make-over te geven en vervolgens met winst te verkopen. Toch gaat dat bij de dames niet zoals gepland en loopt hun avontuur helemaal verkeerd af.

"We hebben erop moeten inleveren zelfs, dus dat is best wel heel zuur"

De Amsterdamse zussen Saskia en Winni kopen een uitgewoonde tussenwoning voor 350.000 euro in Apeldoorn om deze te flippen. Ze hebben zelf geen kluservaring, maar gaan het avontuur aan met hun klusvriend Fred: "We hebben een troef achter de hand", zegt Saskia. Bob Sikkes komt het fliphuis bewonderen, en schrikt van wat hij ziet: "Ik vraag me wel af of ze doorhebben wat ze gekocht hebben."

Ondanks de vraagtekens van Bob gaan Saskia en Winni zonder twijfel door. Ze verwachten binnen vier maanden met een verbouwingsbudget van 60.000 euro het huis volledig te kunnen flippen: "Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ze niet heel reëel of realistisch naar het plan hebben gekeken", legt Bob uit. En daar balen de zussen van: "Toch ook wel een realitycheck", zegt Winni.

Flipproject
Lees ook:
Flipproject Marcel en Esmee krijgt onverwachte wending in De Moeite Waard?!

Maar dat is niet het enige probleem waar de zussen mee moeten dealen, want na een paar weken krijgt klusvriend Fred gezondheidsproblemen en kan hij Saskia en Winni niet meer helpen met alle zware klussen: "Fred is nu uitgevallen en dat is wel een tegenvaller", zegt Saskia. Omdat ze zelf niet handig zijn, zijn ze genoodzaakt om een klusjesman in te huren.

Uiteindelijk is het huis met behulp van de nieuwe klusjesman na zes maanden klaar: "Het budget is op." Tijd voor Bob en Tijl Beckand om opnieuw een rondje door het huis te lopen. Wanneer Bob het huis betreedt, schrikt hij van wat hij ziet: "Alles waar ik bang voor was, voel ik nu al een beetje." De afwerking van het huis is verre van perfect en Bob is bang dat dit gevolgen zal gaan hebben voor de verkoop.

Maaike
Lees ook:
Maaike en Jan teleurgesteld door lage biedingen in De Moeite Waard?!

Ondanks de tips van Bob besluiten de dames om het huis alsnog in de verkoop te zetten. Hun uiteindelijke verbouwingsbudget komt op 75.000 euro uit en dat betekent dat ze minimaal 425.000 euro voor hun huis moeten binnenhalen om geen verlies te draaien: "We trekken er sowieso een flesje voor open, maar verlies zou ik niet leuk vinden", zegt Saskia.

Een paar weken later brengt Tijl de zussen opnieuw een bezoek. Met het lood in de schoenen brengt hij het slechte nieuws: "Het spijt me ontzettend, maar er zijn geen biedingen binnengekomen." Daar zijn Saskia en Winni even stil van: "Het is enorm balen. We hadden gehoopt dat het storm zou lopen, maar we zijn net te laat." De woningmarkt is in de afgelopen weken enorm veranderd, aangezien de stormloop op woningen gigantisch is afgenomen. 

Flipproject
Lees ook:
Flipproject zorgt spanningen tussen Majoke en haar zoon Marijn in De Moeite Waard?!

Ondanks het slechte nieuws blijven de zussen hoop houden: "We laten ons niet gek maken", zegt Winni. Maar na een halfjaar is het huis nog steeds niet verkocht: "Hier in de buurt werd geen huis meer verkocht." De zussen zijn genoodzaakt om keuzes te maken en halen het huis uit de verkoop om het te verhuren: "Ik hoop dat er een goede huurder komt, dan houden we daar nog wat aan over", zegt Saskia tegen Bob.

Bijna een jaar later is het huis alsnog verkocht: "Wie had dat gedacht?" De grote vraag: was het de moeite waard? "Financieel gezien niet. We hebben erop moeten inleveren zelfs, dus dat is best wel heel zuur", zegt Winni. Maar ondanks die tegenvaller was het avontuur het volgens hen wel dubbel en dwars waard.

De Moeite Waard?! zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Drama voor zussen Saskia en Winni: ‘Geen biedingen’

03:13