Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Slagter en Angela de Jong in verhitte discussie bij Jinek: 'Kinderachtig'

Angela de Jong en Jan Slagter in Jinek Beeld © Jinek

Alsof het nog niet warm genoeg is ontstaat er vrijdagavond een verhitte discussie tussen Jan Slagter (69) en Angela de Jong (47) in 'Jinek'. De omroep MAX-baas en de columnist van het 'Algemeen Dagblad' vliegen elkaar nog net niet in de haren vanwege een meningsverschil over de potentiële comeback van Matthijs van Nieuwkerk (62), die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

"Er zijn nog steeds heel veel redacteuren die ik hier achter de schermen bij allerlei talkshows tegenkom die ongeveer staan te trillen op het moment dat de naam Matthijs van Nieuwkerk valt"

Deze week wordt duidelijk dat Matthijs van Nieuwkerk 'reparatiegesprekken' voert met zijn oude team van De Wereld Draait Door. Ook meldt omroepbaas Jan Slagter van MAX aan RTL Boulevard 'op korte termijn' voorstellen bij de NPO te gaan indienen voor programma's waarmee de presentator kan terugkeren op televisie. Jan wil in eerste instantie een programma maken waar Matthijs zijn kant van het DWDD-verhaal kan belichten. Volgens de omroepbaas heeft hij daar behoefte aan.

Ook vrijdagavond voert Jan weer campagne voor de gevallen presentator in Jinek. Angela de Jong, die ook te gast is, vindt het plan van de omroepbaas maar 'voorbarig'. 

Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk terug op tv: 'Draven te ver door met cancelen van mensen'

02:37
Angela
Lees ook:
Angela de Jong: 'Matthijs van Nieuwkerk voert 'reparatiegesprekken' met oude team'

"Laten we niet vergeten dat Matthijs van Nieuwkerk zélf ontslag heeft genomen bij BNNVARA. Hij had er ook nu nog kunnen werken, dan was het makkelijker geweest om een interview te doen of met een programma te beginnen", verwijt ze hem. "Maar nu loopt het onderzoek nog en er zijn nog steeds heel veel redacteuren die ik hier achter de schermen bij allerlei talkshows tegenkom die ongeveer staan te trillen op het moment dat de naam Matthijs van Nieuwkerk valt."

Volgens Jan is zijn gesprekspartner aan het 'overdrijven', maar Tom van ‘t Einde, Amerika-verslaggever bij EenVandaag, neemt het voor Angela op. "Het is waar, die kom ik ook tegen. Waarom zou je iemand waar een onderzoek tegen loopt en beschuldigd wordt van best wel heftige dingen, waarom zou je zo iemand - voordat het onderzoek afgerond is - een podium geven?" vraagt hij zich hardop af, waarop Jan reageert geen woordvoerder van Matthijs te zijn en begint over de uitspraken die Angela eerder deze week doet in de AD Media Podcast. 

Kijk het fragment hieronder:

Matthijs van Nieuwkerk wil comeback maken met tv-interview

06:24
Leo
Bekijk ook:
Leo Blokhuis wil weer met Matthijs van Nieuwkerk werken: 'Fijn met hem gewerkt'

De commissie Van Rijn doet op dit moment onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het gedrag bij DWDD wordt in het onderzoek meegenomen. De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en een bijbehorend actieplan delen.