Ga naar de inhoud
Entertainment

Joost scoort nummer 1-hit in Duitsland: 'Leef mijn droom'

Joost Klein Beeld © ANP

Joost (25) heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in Duitsland. De Nederlandse rapper staat deze week op nummer 1 in de Offiziele Deutsche Charts met het nummer 'Friesenjung'. Het lied maakt hij met zijn Duitse collega Ski Aggu.

"Dankbaar dat dankzij jij, die dit leest, ik mijn droom kan leven"

'Oké... dit is gestoord. Heb even geen zin om Duits te praten dus ik doe het in mijn moedertaal. Ik ben heel erg dankbaar. Van een klein dorp in Friesland naar #1 in Duitsland', schrijft Joost op Instagram. 'Veel jongeren waarmee ik in de crisisopvang zat, hebben het helaas niet gehaald in het leven. Ik doe het voor jullie. Dankbaar dat dankzij jij, die dit leest, ik mijn droom kan leven. Veel mensen verloren, maar verloren zielen zullen winnen.'

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe single Joost scoort in Duitstalige landen

Vorige week behaalde 'Friesenjung', een bewerking van 'Englishman In New York' van Sting, ook al de de eerste plaats in Oostenrijk. In Nederland behaalt het vooralsnog een 47e plaats in de Single Top 100.

Het komt tegenwoordig zelden voor dat een Nederlandse act in Duitsland de nummer 1-positie bereikt. De laatste keer is in juli 2015 a;s Janieck Devy de vocalen verzorgt voor het nummer 'Reality' van de Belgische dj Lost Frequencies. Een jaar eerder haalt 'Waves' van Mr. Probz in de remix-uitvoering van Robin Schulz de eerste plaats.

Mr.
Lees ook:
Mr. Probz ging naar Ghana om biologische familie te ontmoeten

In de jaren zeventig en tachtig was het vaker raak met onder anderen George Baker, Vader Abraham, De Electronica's, Luv en Earth & Fire.

Bron: ANP/RTL Boulevard