Ga naar de inhoud
Entertainment

Gemeente Deventer voor blok gezet met stadionconcerten Snelle

Snelle Beeld © ANP

De kaartjes voor de concerten van Snelle (27) in het Go Ahead Eagles-stadion in Deventer gingen begin dit jaar te vroeg in de verkoop. Op dat moment was er nog helemaal geen vergunning voor de shows aangevraagd. De gemeente heeft desondanks toch besloten dat de shows door mogen gaan, meldt het college van burgemeester en wethouders.

"We voelden ons wel voor het blok gezet"

"Wij beseffen dat Snelle een aansprekend voorbeeld is voor jongeren uit Deventer en omgeving, maar voelden ons wel voor het blok gezet", zegt evenementenwethouder Ilse Duursma.

De omgevingsvergunning en het bestemmingsplan van het stadion staan 'in principe' geen concerten toe. Go Ahead Eagles had gevraagd naar de mogelijkheden voor een show in hun stadion, waarna al vrij snel de kaartverkoop begon. Omwonenden kwamen vervolgens met zorgen en vragen.

Snelle
Lees ook:
Snelle wil jong talent 'op een heel bijzondere manier' kans geven op platencontract

"In de voorbereidingen van dit concert zijn ze door Go Ahead Eagles en de organisator van het concert pas laat meegenomen", aldus Duursma. "Wij hebben daarop als vergunningverstrekker aangegeven dat dat eerst op een goede manier moest gebeuren, voordat wij de aanvraag zouden beoordelen." Het gesprek met omwonenden is later alsnog gevoerd. Daarin werden afspraken gemaakt over de eindtijd en de op- en afbouw.

Het management van Snelle noemt het 'spijtig' dat de gemeente zich voor het blok gezet voelde. Volgens Ronald de Bas, manager van Snelle, was er sprake van 'een heel normale gang van zaken' en is alles 'in zeer goede harmonie' geregeld. "Wat ons betreft, is het precies zo verlopen zoals het hoort te zijn."

De stadionconcerten staan gepland voor 16 en 17 juni. Bij beide shows zijn 15.000 mensen welkom.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe single was geen makkie voor Snelle en Kraantje Pappie: 'Zesmaal was scheepsrecht'
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over