Ga naar de inhoud
Entertainment

Erik Dijkstra haalt in Jinek uit naar collega Fidan Ekiz

Fidan Ekiz en Erik Dijkstra Beeld © ANP

Fidan Ekiz (46) en Kees Schaap (64) hebben een documentaire gemaakt over angstcultuur, uitsluiting en wokeness. Ook BNNVARA komt hierin aan bod. En dat valt niet in de smaak bij Fidans collega Erik Dijkstra (46). In 'Jinek' haalt hij zelfs flink uit naar Fidan en haar nieuwe docu.

"Om daar nog over te gaan janken… Get over it"

Erik Dijkstra vindt docu Fidan Ekiz gezeur

02:22

In de documentaire De doe-het-zelf Dictatuur vertelt Fidan onder andere over haar eigen gecancelde talkshow De Vooravond. Volgens de presentatrice is ze gecanceld vanwege haar denkwijze. “BNNVARA is sektarisch en woke. Zij hebben mij weggestuurd. Zij hebben mij laten vallen, me buitengesloten en terechtgewezen", is te horen in haar documentaire. Als het aan haar Op1-collega en BNNVARA-ster Erik ligt, is hier niks van waar. “Ja, weet je… Ik vond De Vooravond eigenlijk gewoon niet zo’n heel goed programma. Dat kan ook, weet je wel. Dan kun je er ook mee stoppen, met zo’n talkshow", zegt hij donderdagavond aan tafel bij Jinek. "Ik vind eerlijk gezegd om daar nu… Wat is het? Twee of drie jaar later? Om daar nog over te gaan janken… Get over it, weet je wel.”

Ook zou er volgens hem helemaal geen sprake zijn van een 'angstcultuur' bij de omroep. "Ja, dan denk ik: ik werk ook bij BNNVARA, al vijftien jaar, en ik merk daar eigenlijk niks van." Hij snapt niet zo goed waar Fidan het over heeft in haar documentaire. "Iedereen mag toch zeggen wat hij wil in dit land? Zij ook, ik ook.” De journalist geeft zelfs toe dat hij de besproken onderwerpen in de documentaire überhaupt niet 'zo'n interessant thema' vindt. "Ik voel het niet zo. Ik herken me niet in het verwijt en als ik dan dingen lees over ‘angstcultuur’ en ‘je mag niks zeggen’… Ja, waar gaat het over, joh?”

Fidan
Lees ook:
Fidan Ekiz verstoort Op1-aflevering met lachbui

Op de vraag of hij van plan is om deze documentaire te gaan bekijken, antwoordt hij stellig: “Nee, ik denk het niet, nee. Dan moet ik gaan kijken waarom een programma twee of drie jaar geleden gestopt is, dat vind ik niet zo relevant eigenlijk.”

Kijkers vinden het bizar dat Erik zijn collega 'verraadt'. 'Ik ben te laat geboren om Judas mee te maken. Maar ik heb wel Erik Dijkstra bij Jinek gezien', schrijft een gepikeerde kijker op Twitter. Jinek-kijkers vinden het vooral kwalijk dat Erik naar Fidan uithaalt, terwijl zij niet aan tafel zit om zichzelf te kunnen verdedigen. 'Erik Dijkstra is geen woordvoerder van BNNVARA. Hij is nergens bij geweest en weet eigenlijk niets. Waarom zit Fidan Ekiz daar dan niet?'

Fidan
Lees ook:
Fidan Ekiz weer samen met vader van kind: 'Echt heel blij mee'