Ga naar de inhoud
Entertainment

3JS maakten bijzonder uitstapje naar Los Angeles voor nieuwe plaat

3JS Beeld © ANP

De 3JS draaien al jaren mee in de Nederlandse muziekindustrie, maar met hun nieuwe album 'Mooie Tijden' wilde de driekoppige formatie zelf ook weer een keer verrast worden. En dat zijn Jan Dulles (48), Jaap Kwakman (46) en Robin Küller zeker, zegt frontman Jan in gesprek met het ANP. "Sowieso door de manier waarop we het album gemaakt hebben."

"Dit is toevallig op ons pad gekomen"

De Volendamse band is namelijk aan de slag gegaan met de bekende Amerikaanse mixer Bob Clearmountain, die eerder met Bruce Springsteen, The Rolling Stones en David Bowie samenwerkte. Het contact werd gelegd door een gemeenschappelijke vriendin Lori Lieberman, bekend van het nummer 'Killing Me Softly'. "Dit is toevallig op ons pad gekomen", legt Jan uit.

Jan
Lees ook:
Jan Dulles kon eigen interview over overleden dochter niet kijken

In totaal zijn de 3JS negen dagen in Los Angeles geweest. "In die periode hebben we alle nummers opgenomen", aldus Jan. De band produceert hun albums normaal gesproken zelf en doet er dan vaak maanden over. "Maar toen we met die muzikanten daar werkten, dan heb je al snel door waarom dat de zogeheten A-listers zijn", legt de frontman uit. "Je hoeft ze een demo één keer te laten horen en ze nemen het in een take op."

Zoals gewoonlijk bij de 3JS is de albumtitel vernoemd naar een liedje dat ook op het album staat. "Mooie Tijden is paradoxaal wat de titel betreft", zegt Jan. "Het gaat over een vriend van vroeger die zelfmoord heeft gepleegd, maar dan juist over de mooie herinneringen die er nog aan hem zijn." Dat is ook een beetje de rode draad op het album. "Op een bepaalde leeftijd terugkijken naar alles wat je in je leven hebt doorgemaakt."

Jan
Lees ook:
Jan Dulles op sterfdag dochter: 'Je blijft er altijd bij'

Vervelende dingen heeft het muzikale trio bewust proberen te vermijden op de plaat. Ook het overlijden van Jans drie maanden oude dochtertje Donna eind 2020. Daar schreef de zanger al een lied over, getiteld Vreemde leegte. "Daar zat alle ellende in die wij op dat moment voelden. Nu hebben we er bewust voor gekozen om het daar niet over te hebben, om te proberen het zo positief mogelijk te maken. Misschien is dat de invloed van die vervelende gebeurtenis, dat ik heel erg probeer om de mooie dingen te herinneren."

Jan Dulles blij dat hij door corona zijn kinderen iedere dag kon zien

04:08