Ga naar de inhoud
Entertainment

Bryan Cranston stopt met acteren en onthult plan na pensioen

Bryan Cranston, Robin Dearden Beeld © ANP

Bryan Cranston, de acteur die onder meer bekend is van 'Breaking Bad', stopt met acteren. In de Britse editie van het blad 'GQ' zegt de 67-jarige acteur dat hij in 2026 de stekker uit zijn acteercarrière trekt.

"Ik wil het paradigma opnieuw veranderen"

Hij is één van de grootste acteurs van zijn tijd, maar de koek is op voor hem. Althans, tijdelijk. Bryan is van plan om zijn productiebedrijf te sluiten, zijn helft van het mezcal-bedrijf Dos Hombres te verkopen en met zijn vrouw Robin 'onder te duiken naar het buitenland'. Ze dromen ervan om minimaal zes maanden achtereen in Frankrijk door te brengen.

"Ik wil het paradigma opnieuw veranderen", zegt hij over zijn plannen in het magazine. "De afgelopen 24 jaar heeft Robin haar leven geleid door mijn staart vast te houden. Ze is de plus één geweest, ze is de vrouw van een beroemdheid geweest. Ze heeft haar leven moeten omdraaien en aanpassen aan het mijne. Ze heeft er enorm veel baat bij, maar we zijn ongelijk. Ik wil dat uitvlakken. Ze verdient het."

Film
Lees ook:
Film The Upside krijgt vervolg met Bryan Cranston en Kevin Hart

Tegen de tijd dat Bryan met pensioen gaat, is hij 70 jaar. Hij kijkt ernaar uit om in een klein dorp te wonen, de taal te leren en om te koken en tuinieren. "Ik wil die ervaring hebben", aldus de acteur. 

"Ik wil dagtochten maken, het vuur in de open haard hebben, wijn drinken met nieuwe vrienden en geen scripts lezen. Het zal niet zo zijn als: 'Oh, ik zal lezen en zien wat ik ga doen.' Nee, het is een pauze. Het is een tussenstop. Ik zal niet aan [werk] denken. Ik ga geen telefoontjes aannemen."

Breaking
Lees ook:
Breaking Bad-collega Bryan Cranston peetvader kind Aaron Paul