Ga naar de inhoud
Entertainment

Kim Feenstra wordt onzeker door slopend ivf-traject: 'Kan erg eenzaam zijn'

Kim Feenstra Beeld © ANP

Kim Feenstra (37) en haar vriend Stanley Tailor (41) hebben een grote kinderwens en zijn samen een slopend ivf-traject ingestapt om deze droom waar te maken. In 'Beau Monde' vertelt Kim openhartig over de uitdagingen, het verdriet en haar onzekerheden rondom het traject.

“Ik heb in mijn leven zo veel shit en ellende meegemaakt"

Hoewel Kim en Stanley dolgelukkig zijn met hun zoontje Brooklyn (2), zouden ze heel graag een tweede kindje willen. Het model weet al lange tijd dat het niet lukt om op 'een zelfstandige manier' zwanger te worden; ivf biedt mogelijk een oplossing. Helaas is dit traject niet altijd makkelijk. “Die hormonen zijn fucking heftig en het kan erg eenzaam zijn", zegt ze hierover. Zo hebben de twee de afgelopen periode 'meerdere keren' een negatieve zwangerschapstest teruggekregen.

Kim merkt op dat zij er heel anders mee omgaat dan haar partner. "Dan zegt Stanley: ‘Ja, dat is het lot, babymams.’ Dan denk ik: ik weet dat dat het lot is, maar dat is niet wat ik nu wil horen. Soms is het heel confronterend dat hij zo positief is, omdat de situatie heel onzeker is. Aan de andere kant is zijn positiviteit prettig omdat hij me er op die manier ook doorheen sleept. Het blijft alleen een feit dat je als vrouw emotioneler bent en je ook nog eens met die hormoonspanningen zit.” Dat Stanley er zo rationeel in staat, laat haar weleens 'eenzaam' voelen, geeft ze toe.

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra openhartig over relatie na eerste kind: 'Minder vuurwerk tussen ons'

Ondanks de negatieve testen laat Kim zich niet uit het veld slaan. "Grotendeels blijf ik positief en ga ik op zoek naar oplossingen. Dan vraag ik of we nog een bloedtest kunnen doen of een baarmoedermassage kunnen proberen. Maar er zijn ook momenten dat ik boos ben op de hele wereld en mijn frustraties kan afreageren op iemand die op de weg te langzaam voor mij rijdt. Dat komt echt door de hormonen. Mensen onderschatten wat dit mentaal en fysiek met je doet. Het is echt killing."

Op langere termijn wint het optimisme van Kim altijd: “Ik heb in mijn leven zo veel shit en ellende meegemaakt, dus ik weet dat ik overal weer uit kom." Toch vindt ze het steeds lastiger worden, omdat 'de klok begint te tikken'. "Dus het gaat steeds moeilijker worden. Maar wij blijven erin geloven en houden vertrouwen en hoop. En als het nooit meer lukt, ben ik nog steeds gelukkig, want we hebben een prachtig gezond kind."

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra eerlijk over opvoedstruggles: 'Hoe haalde ik het in m'n hoofd?'

Kim hoopt overigens binnenkort het gesprek over ivf op gang te brengen en mensen te helpen die zich in hetzelfde schuitje bevinden. "Toen ik op Instagram postte dat ik opnieuw in het traject zit, kreeg ik zo veel reacties en ben ik achter dingen gekomen die ik nog niet wist. Die wil ik binnenkort gaan delen in mijn nieuwe podcast. Ik wil het gesprek op gang brengen over ivf, fertiliteit, hormonen en wat zo’n slopend traject kan betekenen voor je relatie.”

De nieuwste Beau Monde ligt nu in de winkels.

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra deelt emotioneel gedicht over wens tweede kindje