Ga naar de inhoud
Entertainment

Olcay Gulsen schuift in Tweede Kamer aan bij gesprek over femicide

Olcay Gulsen Beeld © ANP

Olcay Gulsen (42) is donderdag aangeschoven bij een rondetafelgesprek over femicide, ofwel vrouwenmoord. Tijdens het gesprek in de Tweede Kamer kwamen onder meer nabestaanden, hulpverleners en deskundigen aan het woord om inzicht te krijgen in wat er aan femicide voorafgaat en hoe het kan worden voorkomen.

"Hartverscheurende verhalen van nabestaanden vandaag in de Tweede Kamer"

Het gesprek werd georganiseerd door de vaste commissie Justitie en Veiligheid. Olcay was aanwezig in haar rol als nationaal ambassadeur van de campagne Orange the World (tegen geweld tegen vrouwen) van UN Women. 'Hartverscheurende verhalen van nabestaanden vandaag in de Tweede Kamer', schreef zij in haar Instagram Stories.

'Olcay
Lees ook:
'Olcay Gulsen heeft geleende geld van ex-schoonmoeder terugbetaald'

De 42-jarige programmamaker zet zich vaker in om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Zo maakte zij in het verleden onder meer voor KRO-NCRV het programma Fatale Liefde over partnergeweld. Daarin ging ze in gesprek met slachtoffers die te maken hebben met emotioneel of lichamelijk geweld door hun partners. Ook sprak ze deskundigen en betrokkenen, zoals familieleden en vrienden. Eerder maakte zij ook voor Net5 een serie over huiselijk geweld.

Olcay breekt tijdens toespraak Jaimie Vaes: 'Komt extra hard binnen'

01:38
Geen
Lees ook:
Geen tweede seizoen voor realityserie Ruud & Olcay