Ga naar de inhoud
Entertainment

Geraldine Kemper voor het eerst open over overleden vader: 'Hij was verslaafd'

Geraldine Kemper Beeld © NPO 3/BNNVARA - screenshot van Boerderij van Dorst 07-06-2023

Geraldine Kemper (33) heeft voor het eerst gepraat over haar overleden vader. In 'Boerderij van Dorst' vertelt de presentatrice dat haar vader verslaafd is geweest aan heroïne.

"Hij liet het gewoon zien. Dat spul"

"We zijn met z'n drietjes opgegroeid: m'n zusje, m'n moeder en ik. Mijn vader was er wel, maar toen ik vijf was, is hij weggegaan", vertelt Geraldine openhartig. "Hij was... Ik heb het heel lang niet gezegd, maar hij is vorig jaar overleden en nu denk ik: ik kan het best zeggen. Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne." 

Haar vader heeft toen het gezin verlaten. "We zijn hem een beetje kwijt geraakt. Ik was heel jong en ik het het achteraf pas gehoord wat er allemaal is gebeurd. Maar ik denk dat mijn moeder heeft gezet: 'Het is dit of dat.' En toen heeft hij voor 'dat' gekozen." 

Geraldine
Lees ook:
Geraldine Kemper bekogeld met bierblikje: 'Bang in m'n eigen stad'

Al die tijd heeft ze haar vader niet gemist. Vijf jaar geleden neemt ze toch contact met hem op. "Ik had altijd: hoe ziet deze man eruit? Maar dan zie je hem na zoveel jaar en dan is het toch een soort van vreemde. Ik moet wel zeggen: hij was er niet helemaal meer bij." Hij is op dat moment nog steeds verslaafd. "Het was een beetje alsof je een after [afterparty, red.] binnenkwam. De muziek stond nog aan. Echt heel erg. Als ik er nu aan terugdenk, denk ik: hoe heb ik dat in godsnaam gedaan?"

Hij verbergt zijn verslaving niet voor zijn dochter. "Hij liet het gewoon zien. Dat spul. Dat ik dacht: zo gewoon is dat niet, maar het is zo gewoon voor iemand." Ze heeft hem maar een keer gezien. Vorig jaar krijgt ze een telefoontje dat het niet goed met hem gaat, maar ze is te laat om afscheid te nemen. "Dat heb ik net gemist."

Het rouwen raakt de presentatrice wel. "Ik verwachtte dat het langs me heen zou gaan, maar ik heb het vorig jaar nog best lastig gehad. Je bent toch aan het rouwen om iemand die je eigenlijk niet goed kent. Maar ergens dacht ik: nu kan ik hem ook niet meer echt leren kennen. Een vaag rouwproces." 

Geraldine
Lees ook:
Geraldine Kemper onthult sekspartij in skilift: 'Bucketlistdingetje'

Geraldine is er nu voor het eerst open over. "Ik heb dat heel lang niet gezegd, maar ik denk nu: die man is dood. Nu kan ik gewoon zeggen hoe het zit. Ergens vond ik het ook zielig: zo'n man heeft zijn hele leven vergooid aan de verboden vruchten."

Haar moeder is alles voor Geraldine. Haar grootste angst is dan ook dat ze overlijdt. "Ik weet dat dat gaat gebeuren, maar ik kan me daar heel erg in verliezen. Dan ben ik aan het dagdromen en dan sta ik opeens op haar begrafenis en ben ik zo hard aan het janken." 

Boerderij van Dorst zie je elke woensdag om 20.20 uur op NPO 3. De aflevering met Geraldine kijk je hier terug