Ga naar de inhoud
Entertainment

NPO gaat programmaplan voor Matthijs van Nieuwkerk 'objectief beoordelen'

Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

De NPO gaat een mogelijk voorstel van Omroep MAX voor een nieuw programma met Matthijs van Nieuwkerk (62) 'zoals altijd objectief beoordelen'. Dat laat een woordvoerder van de NPO woensdag weten.

"We zullen daarbij alle omstandigheden meenemen", voegt de zegsman daaraan toe. Een nadere toelichting op deze laatste zin geeft de NPO niet. Het programmavoorstel van Omroep MAX is woensdag overigens nog niet ontvangen.

De woordvoerder van Matthijs was dinsdag en woensdag vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar. Matthijs verliet eind 2022 BNNVARA na een publicatie in de Volkskrant over de angstcultuur die heerste op de redactie van zijn programma De Wereld Draait Door.

Matthijs
Kijk ook:
Matthijs van Nieuwkerk voert gesprekken met oud-medewerkers DWDD

Omroepbaas Jan Slagter van MAX liet dinsdagavond weten 'op korte termijn' voorstellen bij de NPO te gaan indienen voor programma's waarmee Matthijs kan terugkeren op televisie. Jan wil in eerste instantie een programma maken waar Matthijs zijn kant van het DWDD-verhaal kan belichten. Volgens de omroepbaas heeft hij daar behoefte aan.

Leo
Kijk ook:
Leo Blokhuis wil weer met Matthijs van Nieuwkerk werken: 'Fijn met hem gewerkt'

De commissie Van Rijn doet op dit moment onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het gedrag bij DWDD wordt in het onderzoek meegenomen. De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en een bijbehorend actieplan delen.

Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk terug op tv: 'Draven te ver door met cancelen van mensen'

02:37