Ga naar de inhoud
Entertainment

Arnold Schwarzenegger over hoe hij ex-vrouw vertelde over buitenechtelijk kind

Arnold Schwarzenegger Beeld © ANP

In de nieuwe Netflix-documentaire 'Arnold' doet Arnold Schwarzenegger (75) een boekje open over zijn privéleven. Zo onthult hij onder andere dat hij een affaire heeft gehad met zijn huishoudster genaamd Mildred Baena. Samen kregen ze zelfs een zoon genaamd Joseph, die inmiddels 25 jaar oud is. Dit geheim heeft hij destijds verborgen weten te houden voor zijn toenmalige vrouw Maria Shriver (67).

"Ze was er kapot van"

Arnold trouwde in 1986 met zijn grote liefde Maria, maar kreeg in 1996 een affaire met hun huishoudster Mildred. Samen met Mildred kreeg hij in het geniep een kind. Na vermoedens vanuit Maria, confronteerde ze de acteur er tijdens een therapiesessie mee. "Ik dacht dat mijn hart stopte en toen vertelde ik de waarheid", blikt hij terug op dit moment. "Ze was er kapot van." Ook onthult hij dat hij eerst ook niet wist dat Joseph zijn kind was. Maar naarmate het jochie ouder werd, hoe duidelijker het voor Arnold was. "En toen was het eigenlijk gewoon een kwestie van: hoe houd je dit stil?" De waarheid over de buitenechtelijke zoon zorgde ervoor dat Maria en Arnold in 2011 van elkaar scheidden. 

De acteur geeft in zijn documentaire toe dat hij het er liever niet over heeft, omdat dit 'oude wonden' openhaalt. "Ik denk dat ik genoeg pijn heb veroorzaakt voor mijn familie vanwege mijn fout. Iedereen moest lijden. Maria moest lijden. De kinderen moesten lijden. Joseph. Zijn moeder. Iedereen." 

Arnold
Kijk ook:
Arnold Schwarzenegger viert 75e verjaardag: dit is zijn imposante carrière

De acteur zal voor altijd door de wereld worden herinnerd aan deze affaire, vertelt hij."Ik zal er de rest van mijn leven mee moeten leven. (...) Mensen zullen mijn successen onthouden en ze zullen zich ook mijn mislukkingen herinneren. Dit is een grote mislukking. Ik heb in het verleden in mijn carrière mislukkingen gehad, maar dit is een heel ander level van falen." Toch wil hij niet dat zijn 'fantastische' zoon Joseph moet lijden onder deze fout. "Het was verkeerd wat ik deed. Maar ik wil Joseph niet het gevoel geven dat hij niet welkom is in deze wereld,  omdat hij zeer welkom is in deze wereld", zegt hij. "Ik hou van hem en hij is een buitengewone jongeman gebleken." Ook is hij heel trots op hem. 

Arnold en Maria hebben vier kinderen samen: Katherine, Christina, Patrick and Christopher. De acteur praat ook openhartig over de scheiding in zijn mini-documentaire. "De scheiding was in het begin heel, heel moeilijk. Uiteindelijk ga je verder." Inmiddels is hij weer gelukkig in de liefde. Arnold heeft namelijk een relatie met zijn 'geweldige vriendin' en fysiotherapeut Heather Milligan. "Ze is zeer succesvol. Ik ben echt trots op haar en ik hou van haar." Ondanks de breuk houdt hij ook nog steeds van zijn ex-vrouw Maria, geeft hij toe. "Zij en ik zijn echt goede vrienden en heel hecht en we zijn erg trots op de manier waarop we onze kinderen hebben opgevoed."

Zoon
Lees ook:
Zoon Arnold Schwarzenegger over hoofdrol in nieuwe film Moxie

De driedelige mini-documentaire Arnold is nu te zien bij Netflix.