Ga naar de inhoud
Entertainment

Dít wist je nog niet over de nieuwe The Little Mermaid-film

Trailer The Little Mermaid Beeld © YouTube-kanaal Walt Disney Studios

Duizenden mensen hebben in een paar weken tijd al een kaartje gekocht om de live action-versie van 'The Little Mermaid' te zien in de bioscoop. Maar of je de remake van het origineel nou al gezien hebt, ja of nee, deze bijzondere feitjes wist je waarschijnlijk nog niet.

Dít wist je nog niet over de nieuwe The Little Mermaid-film

Alleen al over hoofdrolspeelster Halle Bailey is ontzettend veel te vertellen. Ze was de allereerste actrice die auditie deed voor dé rol in deze film; die van Ariel. Regisseur Rob Marshall wist direct dat zij de juiste keuze was voor de hoofdrol, omdat hij haar eerder al had horen zingen. Toen ze op de auditie het lied 'Part Of Your World' zong, roerde dat de regisseur tot tranen.

De rode lokken die Halle aangemeten kreeg, kostten 150.000 euro. En de beroemde hairflip, wanneer ze uit het water komt en haar haren achterover slaat, is maar liefst twintig keer opnieuw opgenomen. Ook heeft Halle specifieke training gedaan waardoor haar nek sterker werd.

Veel scènes speelt Halle als Ariel samen met haar vrienden Flounder, Sebastian en Scuttle. Maar tijdens het filmen is Halle geen moment met de stemacteurs geweest. Ze hoorde alleen de opnames van hun stemmen, terwijl ze was omringd door poppen. Overigens hebben de stemacteurs eerst een maand met elkaar geoefend, zonder opnameapparatuur erbij, om een beetje feeling met elkaar te krijgen zodat de onderlinge chemie beter was.

Make
lees ook:
Make up-artiest Ursula in Little Mermaid bijt van zich af na kritiek uit lhbti-gemeenschap

Het auditieproces van Jonah Hauer-King (die Eric speelt) duurde wat langer dan dat van Halle, namelijk zeven maanden. Hij stuurde meerdere video's van zichzelf in waarin hij liedjes zong en sprak met verschillende accenten. Toen hij werd uitgekozen om de rol van Eric te spelen, kreeg hij een trainingsschema om gespierder te worden. Maar uiteindelijk vond de regisseur dat Jonah zelfs té gespierd was, waardoor hij juist weer wat spiermassa moest verliezen.

Onder water filmen bleek een uitdaging voor Jonah, die niet de beste zwemmer is. Toen hij voor de opnames een paar laarzen moest dragen dat nogal zwaar bleek, raakte hij om die reden in paniek. Uiteindelijk zijn er gaatjes in de laarzen geprikt, zodat het water door zijn schoenen heen bleef stromen in plaats van dat ze volliepen en daardoor nog zwaarder aanvoelden.

Disney
lees ook:
Disney deelt spetterende trailer van The Little Mermaid

Die onderwaterscènes zijn natuurlijk niet opgenomen in de zee, maar in een watertank. De scène die tijdens het lied 'Under The Sea' te zien is, is dan weer bóven water opgenomen. Alle zeedieren die daarin te zien zijn worden gespeeld door mensen, die in dit geval een blauw pak droegen, zodat ze niet te zien waren op het blauwe greenscreen.

Leuk laatste feitje: Jodi Benson, de vrouw die de stem van Ariel verzorgde in het origineel, is ook te zien is in de nieuwe film. Ze speelt namelijk een van de burgers op het land. Jodi heeft haar korte verschijning in de film maar liefst vier jaar geheim moeten houden. Zelfs haar familie wist van niets. En hoewel ze maar een paar seconde in beeld is, duurde het een maand om de scène te filmen. Vanwege corona werd het meermaals uitgesteld en slecht weer vernielde een deel van de set, waardoor er vertraging ontstond. Maar uiteindelijk zit dus ook de échte originele Ariel in de film.

The
lees ook:
The Little Mermaid heeft zijn prins Eric gevonden

Eric de Munck kon tranen niet bedwingen bij live-actionversie De Kleine Zeemeermin: 'Heel mooi gedaan'

06:18