Ga naar de inhoud
Entertainment

Rechtszaak over vermeend plagiaat Dua Lipa verworpen

Dua Lipa Beeld © ANP

De rechtbank in Los Angeles heeft een aanklacht van vermeend plagiaat tegen Dua Lipa (27) en platenlabel Warner Bros. verworpen. De rechter acht niet bewezen dat haar hit 'Levitating' gebaseerd zou zijn op een nummer van Artikal Sound System, een Amerikaanse reggaeband uit Florida.

Volgens de band zou de zangeres het liedje 'Live Your Life' gebruikt hebben als basis voor haar wereldhit. Maar de rechter acht niet bewezen dat de schrijvers van 'Levitating' toegang tot het nummer van Artikal Sound System zouden kunnen hebben gehad voordat zij hun nummer schreven.

Dua
Lees ook:
Dua Lipa bevestigt relatie met Franse regisseur (41)

Artikal Sound System speelde het nummer van 2017 op concerten en verkocht een paar honderd exemplaren van een cd waar het lied op stond. Maar de rechter achtte het niet waarschijnlijk genoeg dat de schrijvers van 'Levitating' het lied zouden hebben gehoord.

Dua
Lees ook:
Dua Lipa ontwerpt kledinglijn voor Versace

'Levitating' verscheen in 2020 op het album 'Future Nostalgia' en groeide vorig jaar uit tot een grote hit. In Amerika werd de single zelfs de succesvolste van het jaar. 'Levitating' stond in de Billboard Hot 100 liefst veertig weken in de top 10.