Ga naar de inhoud
Entertainment

Tranen van geluk bij Ronald Mulder na dreiging eliminatie in Het Onbekende: 'Rollercoaster'

Ronald en Ruud Beeld © RTL

In de nieuwste aflevering van 'Het Onbekende' zien we dat werkelijk niets is wat het lijkt. Tijdens de eliminaties tonen beide teams hun ware gezicht, wat zorgt voor de nodige tranen en frustraties. En dan met name bij Ronald Mulder (36) en Mabel (24), die opnieuw in het vizier liggen bij hun teamgenoten om naar huis te worden gestuurd.

"Dit zag ik echt niet aankomen!"

Het onbekende team moet via de onbekende weg gaan elimineren, omdat het bekende team de normale manier van stemmen heeft gekozen. Vlak voordat het stemmen begint is er nog een boodschap van het onbekende: "Als jullie morgen nog in het spel willen zitten, wil ik dat jullie vanavond de waarheid spreken." Het is een boodschap die de toon zet voor de minuten die daarop volgen. De spanning valt van de gezichten af te lezen.

Steven
Lees ook:
Steven Kazàn moeite met exit Het Onbekende: 'Wilde verder met het avontuur'

Eén voor één moeten de kandidaten van het onbekende team een naam noemen, met daarbij de reden waarom er op diegene gestemd zou moeten worden. Veel vingers wijzen naar Mabel, omdat zij al eerder weggestemd is. Daarbij worden er geen doekjes om gebonden: "Je bent vrij besluiteloos, daarom moet je weg", zegt Rein bijvoorbeeld. Uiteindelijk krijgt Mabel dan ook de meeste stemmen en is zij genoodzaakt om te vertrekken.

Als het bekende team aan de beurt is om te stemmen pakt iedereen het bordje erbij. Daarop moet iedereen een naam schrijven van degene die het spel zou moeten verlaten. Aangezien het team zo hecht is, blijken het moeilijke keuzes. Mischa: "Ik heb gekozen voor jou Ronald, omdat je al eerder weggestemd bent en dit dan wellicht als extra tijd kan voelen."

Team
Lees ook:
Team bekend laat steek vallen in Het Onbekende: 'Dan zakt de moed je in de schoenen'

Arno heeft de laatste en beslissende stem in team bekend. Ook hij stemt op Ronald: "Mijn overweging is een tactische." Ronald pakt het sportief op, maar reageert emotioneel: "Ik baal hard jongens, maar het is het spel." Hij bedankt iedereen en moet vertrekken. Althans, dat is wat hij denkt. Er komt vervolgens namelijk een onbekende man aangelopen met een envelop, met de boodschap: "Jullie eerlijkheid vandaag was ontluisterend, niemand hoeft naar huis."

De tranen rollen bij meerdere leden van het bekende team over de wangen. "Van alles zag ik dit echt niet aankomen", roept Ronald uitgelaten. Freek beaamt: "Jij gaat echt door een verschrikkelijke rollercoaster, vriend."

Plottwists
Lees ook:
Plottwists tijdens eliminatie in Het Onbekende zorgen voor grote shock

Ook het onbekende team krijgt dit bericht te horen, maar hier is de stemming minder euforisch. Alleen Mabel is blij: "Gelukkig en fijn is het zeker, ik ben heel erg blij." Maar er wordt ook realistisch naar de gebeurtenis gekeken: Rein weet dat dit de verhoudingen opnieuw op scherp zal zetten. Hij probeert de sfeer nog te redden: "Ik denk dat we hier sterker van kunnen worden als team."

Het was een emotionele avond, waarop de kandidaten steeds meer hun ware gezicht laten zien. Met de finale in zicht is dat precies wat het onbekende voor ogen heeft.

Je ziet Het Onbekende elke vrijdag om 20.30 uur bij RTL 4 en kijkt het terug bij Videoland.

Tranen van geluk door bijzondere twist na eliminatie

03:00