Ga naar de inhoud
Entertainment

Kim Feenstra openhartig over relatie na eerste kind: 'Minder vuurwerk tussen ons'

Kim Feenstra en Stanley Tailor Beeld © ANP

Kim Feenstra (37) en haar partner Stanley Tailor (41) zijn trotse ouders van hun eerste kindje samen. De komst van hun zoontje Brooklyn (2) heeft echter wel veel in hun relatie veranderd, geeft ze toe aan 'Beau Monde'. Zo hebben de twee minder tijd voor elkaar en hakt dit er op romantisch vlak nog weleens in.

"We moeten ons best doen om elkaar gedurende de dag even op te zoeken"

Sinds ze ouders zijn van Brooklyn moeten Kim en Stanley echt bewust meer tijd voor elkaar vrijmaken. “Nou, sinds we ouders zijn, is er minder vuurwerk tussen ons. Daar kunnen alle ouders van jonge kinderen over meepraten denk ik. We moeten ons best doen om elkaar gedurende de dag even op te zoeken om een kop koffie te drinken of elkaar een kus te geven."

De twee vinden het wel belangrijk om dit actief te blijven doen. "Daar moet je wel tijd voor maken, want anders raak je in een sleur en draait het alleen nog maar om de kinderen en is de passie ver te zoeken." Ondanks dat Stanley 'niet per se heel complimenteus' is, laat hij wel merken dat hij dol is op Kim."Hij laat wel met lichaamstaal zien dat hij me een lekker ding vindt. Als ik sta te koken, gaat hij soms achter me staan en slaat hij zijn handen om me heen. Het zijn de kleine dingen die het hem doen.”

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra nog altijd bezig met verwerken jeugdtrauma: 'Mensen zouden het niet geloven'

Naast het romantische gedeelte heeft Brooklyn met zijn komst ook andere elementen uit hun relatie veranderd. Zo ruziën de twee minder 'vurig' dan voorheen. "Als we een discussie dreigen te krijgen waar Brooklyn bij is, dan gaan we daar nooit op in. We nemen even afstand of spreken af het er later over te hebben."

Dat doet Kim bewust, omdat ze zelf ook als kind tussen 'ruziënde ouders' heeft gezeten. "Ik weet hoe voelbaar de spanning is. Dat gun ik mijn eigen kind niet. Als ik me erger aan Stanley dan vind ik hem soms zeker stom, maar krijg ik het ondanks mijn pittige karakter toch voor elkaar om nog een kopje koffie voor hem te zetten. Voor Brooklyn kunnen wij ons ego aan de kant zetten. Dat komt omdat onze liefde voor elkaar en ons gezin groter is dan onze trots."

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra maakt uitzondering en deelt gezicht zoontje met wereld

Ondanks de veranderingen zijn Kim en Stanley nog steeds dol op elkaar. Zo ziet Kim het nog steeds zitten om met hem te trouwen.“Ik sta daar nog steeds voor open, maar ik hecht minder waarde aan trouwen. Ik vind het veel specialer dat we samen dit traject (ivf, red.) zijn ingegaan. Als je aan ivf begint, dan moeten beide partners een clausule ondertekenen. Als mij iets overkomt, kan Stanley nog steeds aanspraak maken op de embryo’s en andersom ook. Toen we daarvoor tekenden, dacht ik: dit is een handtekening voor het leven."

Daarom is Kim anders gaan kijken naar een huwelijk: "Dat is meer voor het feestje of omdat het leuk is om dezelfde achternaam te hebben. Als ik tien jaar geleden een aanzoek had gekregen, zou ik het van de daken hebben geschreeuwd. Nu schreeuw ik het alleen nog maar van de daken als we ooit een positieve test mogen ontvangen.”

De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel.