Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim Hofman vaak gevraagd of BOOS 'iets kan maken' over Sanda Dia

Tim Hofman Beeld © ANP

Het programma 'BOOS' krijgt veel berichten met de vraag of het iets kan maken over de dood van de Belgische student Sanda Dia. Dat deelt presentator Tim Hofman (34) in een bericht op Instagram.

"De vraag is alleen: wat? Wat gaan we brengen?"

'Dat kan, dat willen we', zegt Tim. 'De vraag is alleen: wat? Wat gaan we brengen? Heb je nieuws, beelden die nog niet openbaar waren, informatie, een idee of iets waarvan je denkt dat andere media het misschien overslaan, mail ons.'

Belgische
Lees ook:
Belgische horrorontgroening: 18 mannen voor rechtbank om dood Sanda Dia

Het bericht van Tim volgt op de aankondiging van een demonstratie bij de Belgische ambassade in Den Haag woensdag, omdat mensen het niet eens zijn met de straffen die zijn uitgedeeld in de zaak rond de fatale ontgroening van Sanda Dia. Achttien leden van de Leuvense studentenvereniging Reuzegom kregen werkstraffen en geldboetes voor de dood van de zwarte jongen, die volgde op vernederingen en ontberingen tijdens een ontgroening vijf jaar geleden.

Volgens de betogers zijn de straffen voor de daders veel te licht en is er sprake van klassenjustitie en racisme. Ook in Brussel en Brugge waren zondag protesten.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman vraagt donaties voor grote ambities BOOS