Ga naar de inhoud
Entertainment

Marcel & Gijs beginnen nieuwe talkshow in Vandaag Inside-studio: 'Ruikt hier nog naar Wilfred'

Screenshot Marcel & Gijs / 05-06-2023 Beeld © SBS6 / Talpa

Marcel van Roosmalen (55) en Gijs Groenteman (49) zijn de eerste aflevering van hun nieuwe talkshow 'Marcel & Gijs' begonnen in de studio van 'Vandaag Inside'. Aan het begin van de uitzending spreken de twee mannen over hun nieuwe project, dat zij zelf eerder ook wel een 'snuffelstage' bij SBS6 noemden. De komende weken zijn Marcel en Gijs iedere werkdag te zien op het Talpa-hoofdtoneel.

"Zullen we naar onze eigen set gaan?"

"Het ruikt hier nog naar Wilfred Genee", zegt Marcel tegen Gijs. Dan haalt Gijs de 'ruzie' aan die Marcel de laatste keer met het VI-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen had.

"Ik kreeg geen ruzie, ik zat er", zegt Marcel daarover. "Ik kreeg geen ruzie, ik zat er. Het ging alleen maar over 'Groenteboertje'." Vooral René en Marcel raakten in een discussie verwikkeld over de bijnaam die René aan Gijs Groenteman heeft gegeven.

Jan
lees ook:
Jan Slagter te gast in eerste aflevering Marcel & Gijs

"Zullen we naar onze eigen set gaan?" vraagt Gijs uiteindelijk aan Marcel. Dan verplaatsen de twee heren zich naar de studio van hun talkshow Marcel & Gijs, die wat wegheeft van hun NPO-show Media Inside.

Daar zit vervolgens Jan Slagter aan tafel, met wie Marcel en Gijs meermaals 'een dingetje' hebben gehad. "Er is wel eens wat gebeurd", geeft de Omroep MAX-baas dan ook aan, die vervolgens leegloopt over de cancelcultuur in Nederland. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat grote namen als Matthijs van Nieuwkerk, Tom Egbers en Frans Klein te snel en te hard gestraft zijn. Ook VVD-Kamerlid Thierry Aarts is te gast in de eerste aflevering.

Marcel
lees ook:
Marcel van Roosmalen: 'Wilfred Genee stond na VI-uitzending tegen me te schreeuwen'

In eerdere gesprekken hebben Marcel en Gijs laten weten zelf niet zulke hoge verwachtingen te hebben van hun talkshow. "We mogen falen", zeiden ze er zelfs over. In de video hieronder zie je wat ze er nog meer over te zeggen hebben.

Marcel van Roosmalen geen hoge verwachtingen van talkshow: 'Mogen falen'

02:20