Ga naar de inhoud
Entertainment

Henny Huisman maakt comeback op tv in Beter Laat Dan Nooit

Henny Huisman Beeld © ANP

Henny Huisman maakt zijn comeback op televisie. De 71-jarige presentator is te zien in het nieuwe seizoen van 'Beter Laat Dan Nooit', meldt 'De Telegraaf'.

"Driemaal is scheepsrecht, want ze hadden me al eerder gevraagd"

Veertig jaar na zijn debuut op de televisie keert Henny Huisman weer terug op de kijkbuis. Met drie bekende vrienden reist hij de wereld over voor het programma Beter Laat Dan Nooit, al houdt hij de identiteit van die vrienden vooralsnog geheim. 

Henny heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. "Driemaal is scheepsrecht, want ze hadden me al eerder gevraagd. Ze hebben gewoon net zolang gewacht tot ik oud genoeg was, want vijf jaar geleden vond ik mezelf nog veel te jong, haha. Ik kijk ernaar uit om op reis te gaan in een programma dat zo goed werkt vanwege het ongemak."

Beter
Lees ook:
Beter Laat Dan Nooit keert terug op tv, maar niet bij RTL

Hij vervolgt: "Vier mannen, allemaal tv-makers en waarvan ik dan nog de jongste ben, in al hun knulligheid wanneer ze met de lokale bevolking een dansje doen, in hun onderbroek staan bij het omkleden of het slappe geklets aan het ontbijt. De één werkt drie borden havermout naar binnen en de ander eet niks. Dat soort dingen."

Henny belooft dat de vier heren 'zoveel mogelijk zichzelf zijn, terwijl ze zich onderdompelen in andere culturen'. "Ik heb bij de makers wel een speciaal verzoek neergelegd", onthult Henny, die niet kan wachten om 'allerlei nieuwe dingen te ontdekken'. "Een andersoortige helikoptervlucht over een heel bijzonder gebied. Reizen zit in mijn bloed."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman kwam via Shownieuws achter zwangerschap kleindochter

Verder is al bekendgemaakt dat de mannen naar het oosten afreizen. De realityserie is opgenomen in Zuid-Korea, Cambodja, India en Nepal. Vanaf augustus zijn de zes afleveringen te zien op SBS 6.

Het eerste seizoen op RTL 4 werd gepresenteerd door Olcay Gulsen, maar na haar vertrek naar SBS werd de tweede reeks overgenomen door Katja Schuurman. De presentatrices gingen met Gerard Cox, Barrie Stevens, Peter Faber en Willibrord Frequin op een bijzondere reis. Willibrord overleed vorig jaar.