Ga naar de inhoud
Entertainment

Floortje Dessing wint Media Oeuvre Award: 'Mooie verhalen'

Floortje Dessing (52) is dit jaar de winnaar van de Media Oeuvre Award van mediaplatform 'Spreekbuis.nl'. De presentatrice werd zondag door Jeroen van Inkel verrast in de NPO Radio 2-ochtendshow 'Rinkeldekinkel'.

De jury, bestaande uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto, stelt dat programma's van Floortje gegarandeerd 'mooie verhalen van bijzondere plekken' opleveren. "Dat kan een paradijselijk wit strand zijn, vol wuivende palmen, maar ook een kapotgeschoten stad in Syrië."

"mooie verhalen van bijzondere plekken"

Floortje zit dertig jaar in het vak. De presentatrice maakte eerst radio en is sinds 1995 op tv te zien, met onder meer verschillende reisprogramma's. Floortje naar het einde van de wereld won in 2016 de Gouden Televizier-Ring.

Floortje
Lees ook:
Floortje Dessing voelt zich verder dan ooit verwijderd van FvD-broer

De Media Oeuvre Award wordt sinds enkele jaren uitgereikt aan een persoon die grote invloed heeft gehad op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars zijn Jan Slagter, André van Duin, Tineke de Nooij en Antoinette Hertzenberg.

Voor haar meest recente reisshow gooide Floortje het over een andere boeg. RTL Boulevard sprak de presentatrice daarover. In de video hieronder zie je wat Floortje precies bedoelt.

Floortje Dessing gooit het over andere boeg voor nieuwe reisshow

01:54