Ga naar de inhoud
Entertainment

Tineke Schouten heeft spijt dat zij geen rust nam voor reizen

Tineke Schouten heeft er spijt van dat zij de afgelopen jaren niet meer rust heeft genomen om te reizen. Dat vertelt de 68-jarige cabaretière zaterdag in gesprek met het magazine 'VROUW' van 'De Telegraaf'.

"Dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer"

"Ik heb ooit wel gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man", vertelt Tineke. "Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer."

Been
Lees ook:
Been van man Tineke Schouten geamputeerd: 'Geen andere optie'

De Utrechtse comédienne vindt het overigens wel geweldig om te een paar dagen erop uit te trekken met de kleinkinderen. "Ik ben laatst nog drie dagen met ze naar Parijs geweest. Dan mogen zij uitstippelen wat ze willen doen. We hebben een aantal highlights gezien, maar er moet ook wel geshopt worden. En dan zijn ze blij dat oma haar portemonneetje mee heeft. Dat zijn dagen met een gouden randje. Dat zei mijn moeder ook altijd."

'Icoon'
Lees ook:
'Icoon' Tineke Schouten krijgt oeuvreprijs van André van Duin

Tineke zou ook graag vaker uitstapjes met haar vriendinnen maken, maar moet dan vaak verstek laten gaan vanwege haar optredens. "Ik wandel heel graag met de honden en ik woon in een heel leuke buurt", vertelt ze. "Annemarie Jorritsma is mijn buurvrouw en aan de overkant woont Albertien en dan is er ook nog mijn wandelvriendin Jasmijn. Maar als zij leuke uitstapjes gaan maken, kan ik nooit mee, want dan moet ik zelf optreden."

Tineke vertelt in het interview ook nog een nieuwe show te maken. Op dit moment speelt ze haar jubileumshow Dubbel. Het is de bedoeling dat Tineke met deze voorstelling na bijna een halve eeuw afscheid van het podium zou nemen. "Maar de plannen zijn veranderd: ik ga er toch nog een maken", verklapt ze. "Ik vind het nog steeds fantastisch om te doen en voel me nog hartstikke goed. Gelukkig kan mijn man zichzelf prima vermaken met tv kijken, films, voetbal. Dus hou ik lekker mijn uitjes naar het theater." 

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten: 'Ik stop pas als het er niet meer uitziet'