Ga naar de inhoud
Entertainment

Cliffhanger 33ste seizoen GTST geïnspireerd op Britse soapserie

Cliffhanger GTST Beeld © Tom Cornelissen

'Goede Tijden, Slechte Tijden', sluit deze week zijn 33ste seizoen af met een bloedstollende cliffhanger waar heel Meerdijk bij betrokken is. Hoewel kijkers lyrisch zijn en het 'abnormaal goed' noemen, blijkt het niet bepaald origineel...

In de aflevering van donderdagavond is te zien hoe een groot aantal auto's in de mist bij een kettingbotsing betrokken is na het huwelijk van Laura en Henk. Van veel hoofdpersonages is niet duidelijk of zij het ongeluk hebben overleefd. Enorm heftig allemaal, maar niet bepaald onmogelijk. In de Britse soap Emmerdale, die wordt uitgezonden bij ITV en gaat over een een fictief dorp in de Yorkshire Dales, vindt namelijk eerder al iets soortgelijks plaats en zorgt een dichte mist voor een 'catastrophic crash'.

Bekijk de beelden uit Emmerdale hieronder:

GTST-zomercliffs
Lees ook:
GTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan

Het is niet de eerste keer dat Goede Tijden zich laat inspireren. De zomercliff van seizoen 23, waarin de vrienden van Nuran en Rik gaan parachutespringen, lijkt sprekend op een fatale sprong uit de Britse serie Hollyoaks Later, een spin-off van de Channel 4-soap Hollyoaks

Vergelijk ze zelf:

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Goede Tijden, Slechte Tijden lyrisch over zomercliff: 'Abnormaal goed'

Dit alles weerhoudt de kijker er echter niet van donderdagavond af te stemmen op RTL 4. Uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) trekt GTST donderdagavond 782.000 kijkers. De cijfers zijn in lijn met de cliffhangers van de afgelopen jaren. In 2022 is er een uitschieter met 912.000 kijkers, maar verder trekt het seizoenseinde de afgelopen jaren altijd rond de 700.000 kijkers. 

De eerste aflevering van seizoen 34 van GTST is op 28 augustus te zien bij RTL4. Op Videoland kunnen fans vier dagen eerder al zien wie de kettingbotsing heeft overleefd en wie niet.

GTST-sterren blikken vooruit op de spannendste cliffhanger ooit

02:29
Bron: RTL Boulevard
Meer over