Ga naar de inhoud
Entertainment

Flipproject Marcel en Esmee krijgt onverwachte wending in De Moeite Waard?!

RTL Boulevard Beeld © RTL

Marcel en Esmee kopen samen een huis in de vierde aflevering van 'De Moeite Waard?!'. Ze willen de woning gaan verbouwen en vervolgens met winst verkopen. Hoewel Marcel een zekere fliptoekomst ziet, wordt Esmee gedurende de verbouwing smoorverliefd op de villa. Al snel raken ze in dubio: gaan ze de villa verkopen of blijven ze er wonen?

"Zij hebben nu iets afgerond. Waar ze ook wonen, ze zijn thuis"

Marcel en Esmee hebben grootse plannen met de gedateerde jarennegentigvilla in Almere. Met een behoorlijk budget gaan ze vol goede moed aan de slag. De villa kost het stel 800.000 euro, waar een bouwbudget van 100.000 euro bovenop komt. Ze hopen de woning na drie maanden voor één miljoen euro te verkopen. Ondertussen hebben ze hun eigen huis te koop gezet, in de hoop gauw een nieuwe woning te vinden en erop vooruit te gaan qua stulpje.

Maaike
De Moeite Waard?!
Maaike en Jan teleurgesteld door lage biedingen in De Moeite Waard?!

Het flipavontuur blijkt wederom de ultieme relatietest. Zo geeft Esmee bij het begin al aan dat ze 'totaal niet handig' is. Zij neemt daarom het inrichten op zich als taak. Dat haar smaak soms behoorlijk afwijkt van die van Marcel, neemt ze voor lief: "Ik bestel het gewoon." Volgens Marcel kan hij het verbouwen in principe allemaal zelf doen. Hij vreest vooral voor de leveranciers: "Ik verwacht soms veel van anderen en dat kan botsen." Verder verloopt de verbouwing vrij soepel. Maar hoe meer tijd Marcel en Esmee in het huis doorbrengen, hoe verliefder ze worden op het paleisje. Vooral Esmee is hoteldebotel van de villa: zij ziet zichzelf wel wonen in het riante optrekje. 

In slechts een paar maanden tijd wordt de woning omgetoverd tot een moderne villa. Het stel blijft, wat de verbouwing van het huis betreft, keurig binnen budget. De tuin daarentegen is meer werk dan verwacht. Hierdoor gaan ze 20.000 euro boven budget. Hoewel bouwexpert Bob Sikkes enerzijds onder de indruk is van de verbouwing, is hij ook kritisch. "Ik trek die haard niet", zegt hij bij binnenkomst. Ook is het huis behoorlijk anders ingedeeld dan hoe Bob het in gedachten had. Het huis heeft drie slaapkamers in plaats van vier, en één badkamer in plaats van twee. Volgens Bob een 'gemiste kans'. Desondanks heeft Marcel de smaak van het flippen flink te pakken. Wanneer ze een ander huis bezichtigen ziet hij volop mogelijkheden: "Dat kunstje doe ik nog wel een keer."

Ge-An
De Moeite Waard?!
Ge-An en Klaas gestrest door enorme verbouwing: ’We flipten een beetje'

Hoewel makelaar Fatima Joelfan vertrouwen heeft in de bezichtigingen, valt dat uiteindelijk behoorlijk tegen. Wanneer Tijl Beckand zijn koffertje opent zit er slechts één bod in. Esmee heeft er een dubbel gevoel bij: aan de ene kant hoopt ze op een goed bod en aan de andere kant verlangt ze ernaar er te blijven wonen. Hun eigen huis is inmiddels ook verkocht en ze verblijven al in het klushuis, dus het zou in principe kunnen... Tijl haalt het bod tevoorschijn: een openingsbod van 900.000 euro onder voorbehoud van een tweede bezichtiging. Voor Marcel en Esmee is dit bedrag te weinig. Bob blijft bij zijn punt dat ze de villa beter kunnen verkopen. Maar al snel blijkt na de onthulling van het bod dat er een diepere laag onder het project zit.

Bob
Lees ook:
Bob Sikkes heeft spanning voor nieuwe woonshow De Moeite Waard?!

"Toen ik Marcel leerde kennen had hij net een faillissement doorgemaakt. Hij zat écht in de schulden en is bij mij komen wonen. We hebben alles zo gedaan dat hij eruit kon komen. Ik gaf hem zelfs weekgeld zodat hij alles kon afbetalen. Hij heeft keihard gewerkt om zijn eigen bedrijf weer op te zetten, daar heb ik zo veel respect voor", aldus Esmee. En dat ze in dit huis kunnen wonen is voor Marcel een droom. Volgens Tijl was het project absoluut de moeite waard: "Zij hebben nu iets afgerond. Waar ze ook wonen, ze zijn thuis."

Marcel en Esmee kiezen er uiteindelijk voor om in de villa te blijven wonen. 

De Moeite Waard?! zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4 en kijk je terug bij Videoland.

Opgelucht door laag bod: 'Hier blijven wonen is een droom'

03:54