Ga naar de inhoud
Entertainment

Wietze en Klaas in laatste 538-ochtendshow: 'One hell of a ride'

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden Beeld © ANP

Wietze de Jager (34) en Klaas van der Eerden (47) hebben vrijdagochtend hun laatste ochtendshow op Radio 538 'met een positief gevoel' afgesloten. Dat zei Wietze in de laatste minuten van het programma. De zender komt maandag met een nieuw ochtendprogramma.

"Ik ben heel blij dat we het op deze manier met een positief gevoel hebben kunnen afronden"

"Ik wil jou aan de andere kant van de radio bedanken voor de afgelopen anderhalf jaar", aldus Wietze. "We hebben samen gelachen, samen gehuild. Het was een mooie vriendschap en one hell of a ride. Ik ben heel blij dat we het op deze manier met een positief gevoel hebben kunnen afronden."

Wietze
lees ook:
Wietze de Jager snapt keuze 538 om te stoppen met ochtendshow: 'Kon me niet commiteren'

Zijn sidekick Klaas van der Eerden gaat nu 'eerst een maand uitslapen'. "En daarna maar eens alle dj's die ik ken bellen of ze nog een sidekick nodig hebben." Wietze bood hem zijn lijst met contactgegevens van bekende collega's aan: "Ik heb wel een paar nummers voor je!" Klaas antwoordde scherp: "Ja, van Mattie zeker!" Wietze en Mattie Valk maakten eerder voor Qmusic vijf jaar lang de ochtendshow. Zij gingen in 2017 met ruzie uit elkaar omdat Mattie zonder overleg met zijn collega koos voor een solocarrière bij Q.

Wietze weet ook nog niet wat hij nu precies gaat doen. "We zijn in gesprek over de toekomst, maar dat gaat zeker goed komen", beloofde hij de luisteraars. "Tot snel!" De dj's zeiden ook nog tijdens de uitzending per app heel veel gelukwensen van luisteraars te krijgen.

Vrouw
lees ook:
Vrouw van Wietze de Jager opnieuw in verwachting van jongetje

De nieuwe ochtendshow van Radio 538 wordt gepresenteerd door Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen. Ze stappen over van Radio Veronica. Woensdag werd ook bekendgemaakt dat Rick van Velthuysen het ochtendprogramma op die zender vanaf maandag voor zijn rekening gaat nemen.

Rob Goossens begrijpt keuze van Wietze de Jager om te stoppen niet

05:28