Ga naar de inhoud
Entertainment

Romy Monteiro uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland 2023

Romy Monteiro Beeld © ANP

Romy Monteiro (30) is door mannenplatform 'FHM' uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. De zangeres en presentatrice staat bovenaan de jaarlijks samengestelde FHM500.

"Dat had de 17-jarige Romy nooit gedacht"

Romy volgt actrice Abbey Hoes op, die vorig jaar de FHM500 aanvoerde. Zij staat dit jaar op plaats vier. Op plaats twee staat schaatsster Jutta Leerdam en model Imaan Hammam completeert de top drie.

Romy
Lees ook:
Romy Monteiro slaat terug na hatelijke reacties op bikinifoto

Romy noemt het 'hartstikke leuk en een ontzettende eer' dat de lezers van FHM en de jury haar op de eerste plaats hebben gezet. "Dat had de 17-jarige Romy nooit gedacht, haha. Ik vind het ook extra waardevol dat dit niet alleen door lezers, maar ook door een vrouwelijke jury is gekozen. Dat zijn niet de minste vrouwen."

Romy
Lees ook:
Romy Monteiro breekt voet op lullige manier: 'Mega dik en pijnlijk'

Het is voor het eerst dat de lijst mede is samengesteld door een geheel vrouwelijke jury. Daarin namen onder meer modellen Kim Feenstra en Danielle van Grondelle en programmamaker Veronica van Hoogdalem plaats.

Op de launchparty van de FHM500 donderdagavond in Amsterdam werden nog een aantal awards uitgereikt. De All Time Favorite Award, een soort oeuvreprijs, ging naar Georgina Verbaan. Atlete Fleur Jong werd uitgeroepen tot mooiste sportvrouw en Linda Hakeboom kreeg de Social Media Queen-prijs.

Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas ziet Carice van Houten en Abbey Hoes wel zitten

04:11