Ga naar de inhoud
Entertainment

SBS zoekt kandidaten (en presentator) voor nieuw wandelprogramma

Rob Kemps Beeld © ANP

SBS gaat in navolging van 'De Dansmarathon' een nieuw sportief programma maken. Kandidaten kunnen hun spitzen thuis laten, maar moeten wel hun hikeschoenen uit de kast trekken. In het programma worden namelijk mensen gevolgd die honderden kilometers 'langs de mooiste plekken van Nederland' wandelen.

"Durf jij de uitdaging aan?"

De winnaars van de wandelshow maken kans op 50.000 euro. 'Durf jij de uitdaging aan te gaan om mee te doen met een echte wandelcompetitie?' vraagt de zender zich af. Kandidaten worden gevraagd zich op te geven. 'Iedereen met een goede reden, ook zonder wandelervaring, kan meedoen aan deze race. Trek je wandelschoenen aan en laat je stappenteller overuren maken.'

Dansmarathon-winnares
Lees ook:
Dansmarathon-winnares over kritiek: 'Snap iedereens zorgen, maar wilde door'

SBS kan net zo goed een aanmeldformulier online zetten voor een presentator, want die is nog niet gevonden. Angela de Jong meldt in de AD Media Podcast dat Britt Dekker aan haar heeft verklapt dat elke SBS-ster is benaderd, maar niemand wil het presenteren. "Voor de presentatie is Noa Vahle benaderd, maar die heeft bedankt. Toen had Sam Hagens zijn vinger opgestoken en die is te licht bevonden. Die mag weer niet. Allemaal volgens Britt, hè. Ik praat nu Britt na. Toen is Britt benaderd en Britt wilde zelf weer niet", vertelt de opiniediva. De bal zou naar verluidt inmiddels bij Rob Kemps liggen. 

Sam Hagens laat aan ons weten dat het niet klopt dat hij zich heeft opgeworpen als presentator van het wandelprogramma. Wanneer het programma te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. 

Deelnemers
Lees ook:
Deelnemers Dansmarathon over kritiek op show: 'Geen marteling'