Ga naar de inhoud
Entertainment

Rob Goossens: 'Duncan Laurence heeft cursus nee zeggen nodig'

Duncan Laurence Beeld © ANP

Hoewel Duncan Laurence (29) er mentaal doorheen zit, doet hij toch mee aan 'Beste Zangers'. Volgens Rob Goossens (32) rijmt dat niet met elkaar, zo zegt hij in De BLVD Podcast.

"Wat ik niet uitsluit is dat ook meespeelt dat dat album voor een deel door Wouter Hardy is gemaakt"

Duncan stelt een week geleden nog zijn albumrelease uit, omdat hij er helemaal doorheen zit. Maar een dag nadat hij dat bekendmaakt, stapt hij in het vliegtuig naar Sevilla voor de opnames van Beste Zangers. "Ik vond het al heel gek dat je blijkbaar er zo doorheen zit dat je echt aan de noodrem moet trekken en het eerste wat je daarna doet is in het vliegtuig stappen voor werk", aldus Rob Goossens in de nieuwste aflevering van onze podcast. "Het werd nog gekker toen Mart Hoogkamer ook bekendmaakte dat hij tegen z'n grenzen aanloopt. Die heeft wél gewoon Beste Zangers afgebeld."

Rob
Lees ook:
Rob Goossens verklaart succes klustelevisie: 'Kan er hele avonden naar kijken'

Waarom doet Duncan dit dan niet? "Blijkbaar heeft Duncan een cursus nee zeggen nodig, want, hoe leuk het ook is, als je echt niet meer kunt moet je ook niet aan Beste Zangers meedoen", vindt Rob.

Zijn co-host Bridget Maasland denkt daar anders over. "In principe had hij hier zich al voor voorbereid. Je kunt het ook zien als een gezellig onderonsje. Een leuk reisje waarin je doet waar je het beste in bent, namelijk zingen." Bridget denkt ook dat Duncan de crew niet in de steek wil laten, omdat er een intensieve voorbereiding aan het programma vooraf is gegaan. 

Rob heeft nog een andere theorie waarom Duncan zijn album niet kan releasen, maar wel mee kan doen aan Beste Zangers. "Wat ik niet uitsluit is dat ook meespeelt dat dat album voor een deel door Wouter Hardy is gemaakt. Met wie hij natuurlijk niet heel goed gaat."

Rob
Lees ook:
Rob Goossens verbijsterd na bizarre beschuldiging Ruud de Wild

Wouter heeft samen met Duncan de songfestivalhit 'Arcade' gemaakt. Maar daarna is hij naar eigen zeggen heel vervelend behandeld door Duncan en diens toenmalige coach Ilse DeLange. Het is een paar jaar later toch weer goed gekomen en ze zijn samen muziek gaan maken voor het nieuwe album van Duncan. "Daarna is het toch weer mis gegaan", vat Rob de boel samen. "Ik snap wel dat als je zo intensief hebt samengewerkt het extra emotioneel beladen is om dat album uit te brengen."

Beluister De BLVD Podcast hieronder via Spotify. 

Of bekijk hem hieronder.

De BLVD Podcast #30: de tegenstrijdige keuze van Duncan Laurence en tegenvallend succes voor Ruud & Olcay

43:04