Ga naar de inhoud
Entertainment

Donny Roelvink luidt de noodklok met dringende oproep: 'Jeugd is de weg kwijt'

Donny Roelvink Beeld © ANP

Terwijl vader Dries Roelvink (64) druk bezig is met de promotie van zijn gehaktballen, maakt zoon Donny (25) zich hard voor een maatschappelijk probleem. Volgens de realityster is de jeugd de weg kwijt.

"Het zijn een stel beesten aan het worden"

Donny vertelt in de video dat hij de laatste tijd moeite heeft met zich focussen op het positieve. "Het doet oprecht zoveel pijn in mijn hart om te zien hoe erg de jonge generatie in een zwart gat terecht is gekomen." 

Daarmee doelt de jongste Roelvink-telg op vreselijke nieuwsberichten als de dodelijke steekpartij op een festival in Amsterdam en de studenten die de dood van de Belgische student Sanda Dia op hun geweten hebben en daar met een werkstraf en boete van afkomen. "Het is vijf voor twaalf, word wakker", waarschuwt Donny. 

Haters
Lees ook:
Haters wisten Donny Roelvink te krenken: 'Ik doe toch niks verkeerd?'

"We moeten er echt verandering in gaan brengen", vervolgt hij. "Ik kijk naar die dingen en ik denk: de jeugd van tegenwoordig is zo compleet lost. Ze zijn zo ongelooflijk in de war." De realityster maakt zich zorgen om de toekomst van deze generatie. "Zoals het er nu naar uitziet, voorspel ik niet veel goeds."

Hij vergelijkt de jeugd met een 'stel hersenloze, losgeslagen projectielen', wat volgens Donny te wijten is aan 'gemakzuchtige dingen, afleidingen en prikkels'. "Het heeft hen letterlijk gek gemaakt. Die jeugd heeft geen respect meer." Ze hebben volgens hem geen 'ruggengraat, empathie en mentale weerbaarheid'. "Het zijn een stel beesten aan het worden."

Tot slot roept hij ouders op om een 'goed gesprek' met hun kind te voeren. "Dan kom je erachter dat je kind f*cking in de war is, omdat ze alleen maar de hele dag afgeleid zijn."

Donny
Lees ook:
Donny Roelvink deelt goed nieuws na eerste controle: 'Alles is in orde'

Nadat Donny zijn hart heeft gelucht, krijgt hij bijval van zijn volgers. Zowel bekenden als onbekenden zijn het roerend met Donny's woorden eens. 'Amen', schrijft Monique Smit in hoofdletters. 'Ik ben het helemaal met je eens, Donny. Als ik kijk naar de huidige samenleving en het land waarin we leven, denk ik dat dit vooral voortkomt uit uitzichtloosheid en individualisme', deelt een andere volger.

Onlangs werkte Donny zich nog in het zweet als eerbetoon aan de gevallen soldaten die op 4 mei werden herdacht.

Donny Roelvink werkt zich in het zweet op 4 mei: 'Eerbetoon aan gevallen soldaten'

01:52