Ga naar de inhoud
Entertainment

Ziekenhuisserie Dag & nacht met Kim van Kooten krijgt tweede seizoen

Kim van Kooten in Dag & nacht Beeld © AVROTROS

Goed nieuws voor alle fans van ziekenhuisdrama 'Dag & nacht'. De serie met Kim van Kooten (49) en Benja Bruijning (39) in de hoofdrollen krijgt namelijk een tweede seizoen. Dat bevestigt een woordvoerder van AVROTROS aan RTL Boulevard na berichtgeving van het 'AD'.

Het tweede seizoen speelt zich niet meer af op de kraamafdeling, laat de woordvoerder weten. De verhalen op een andere afdeling van het fictieve ziekenhuis staan centraal in de nieuwe reeks. Wanneer Dag & nacht seizoen 2 te zien is, is nog niet bekend.

Kim speelt niet alleen de hoofdrol in de serie, maar is ook verantwoordelijk voor het scenario. In Dag & nacht kruipt ze in de huid van verloskundige Ella, hoofd van de afdeling verloskunde. Zij heeft een affaire met kinderarts Jerry (Benja), met wie zij uiteindelijk ook een kind krijgt.

Eerste
Lees ook:
Eerste beelden van nieuwe ziekenhuisserie met Kim van Kooten en Benja Bruijning

Dag & nacht is de afgelopen weken op woensdagavond te zien op NPO 1 en trekt honderdduizenden kijkers. Met uitgesteld kijken en streamen erbij opgeteld spreken we zelfs over een miljoenenpubliek. Hoofdrolspelers Kim en Benja merken maar al te goed dat de serie door een breed publiek wordt bekeken. Op straat worden ze namelijk, op een leuke manier, nageroepen. RTL Boulevard sprak met de acteurs over het succes:

Kim van Kooten en Benja Bruijning vieren succes Dag & nacht: 'Mensen roepen je na'

01:49
Malcolm
lees ook:
Malcolm uit De Bachelorette duikt op in populaire NPO-serie Dag & nacht