Ga naar de inhoud
Entertainment

Buurman Henny heeft felle ruzie met 'Kim Jong-un' door steeg in De Rijdende Rechter

Henny en Kim en Toon Beeld © NPO 1 - screenshot van De Rijdende Rechter 30-05-2023

In 'De Rijdende Rechter' is buurman Henny boos op zijn buren Kim en Toon om een steeg tussen hun huizen in. Henny wil dat de steeg vrij toegankelijk is voor hem en zijn bezoek.

"Dit gaat om veel woongenot"

Hoewel de steeg op de grond van Kim en Toon staat, heeft Henny al jarenlang vrije toegang tot de steeg naar de achterdeur van zijn huis. Het is al een tijdje hommeles in de rustig ogende straat sinds Kim en Toon een deur in de steeg hebben gezet. Hoewel ze een sleutel hebben gegeven aan Henny, zodat hij er nog steeds door kan, kan het bezoek van Henny niet door de poort. 

Imposante
Lees ook:
Imposante boom zorgt voor angst in De Rijdende Rechter

Kim zou volgens Henny zelfs het bezoek van hem uitschelden. "Kim Jong-un", noemt hij zijn buurvrouw. Zij ontkent dat ze mensen heeft uitgescholden. Henny denkt dat zijn buren de poort hebben geplaatst om hem te treiteren. "Ze hebben die poort geplaatst om alle bezoek achterom te belemmeren." 

Maar Kim en Toon willen hun kinderen en privacy afschermen van de straat, zodat de kinderen niet zomaar naar de straat kunnen en anderen niet in hun achtertuin kunnen komen. 

Heftige
Lees ook:
Heftige burenruzie Rijdende Rechter: 'De reacties zijn heel pijnlijk'

Tijd voor mr. John Reid om een oordeel te vellen. Hij besluit dat Henny niet meer door de steeg mag, omdat hij daar geen recht op heeft, ook niet door verjaring. Kim is erg emotioneel. "Dit gaat om veel woongenot. En dat krijgen we nu terug." Henny is teleurgesteld, maar moet de sleutel van de deur inleveren.

De Rijdende Rechter zie je elke dinsdag om 21.05 uur op NPO 1. De aflevering van vandaag kijk je hier terug