Ga naar de inhoud
Entertainment

Angela de Jong: 'Matthijs van Nieuwkerk voert 'reparatiegesprekken' met oude team'

Beeld © ANP

Sinds bekend is gemaakt dat Matthijs van Nieuwkerk (62) zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van 'De Wereld Draait Door', horen en zien we nog maar weinig van hem. Maar dat betekent niet dat hij stilzit: in de 'AD Media Podcast' onthult Angela de Jong (47) dat Matthijs momenteel 'reparatiegesprekken' voert met zijn oude team van 'De Wereld Draait Door'.

"Hij is gesprekken aan het voeren met een aantal mensen die zich de afgelopen jaren geschoffeerd hebben gevoeld"

Angela is nogal geheimzinnig over haar bron, maar heeft naar eigen zeggen gehoord dat de presentator achter de schermen druk bezig is. "Hij is gesprekken aan het voeren met een aantal mensen die zich de afgelopen jaren geschoffeerd hebben gevoeld. Dus met redacteuren die al dan niet een trauma hebben over zijn manier van werken en manier van doen."

Harry
Lees ook:
Harry Vermegen bekent: 'Ik was erger dan Matthijs van Nieuwkerk'

De timing van de gesprekken is wel toevallig volgens Angela. "Het loopt natuurlijk allemaal parallel met dat onderzoek van Martin van Rijn naar de publieke omroep." De grote vraag is dan ook: wil Matthijs het daadwerkelijk goedmaken óf wil hij simpelweg een wit voetje halen? Angela denkt het wel te weten: "Het zal een combinatie van beide zijn. En hij is natuurlijk ook bezig met zijn terugkeer."

Rob
Lees ook:
Rob Kemps liefst morgen met Matthijs van Nieuwkerk in trein naar Parijs

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat de gesprekken wat opleveren voor de vermeende slachtoffers. "Ik hoop van harte dat de mensen met wie hij praat, dat die daar wat aan hebben. Want je hoort van heel veel slachtoffers dat ze vooral erkenning willen van hun leed, dat schijnt al de helft te helpen", aldus Angela.