Ga naar de inhoud
Entertainment

Boer Marnix uit Boer zoekt Vrouw moet 'eindjes aan elkaar knopen'

Onze boerderij in Europa Beeld © Onze boerderij

Nadat boer Marnix in 2018 zonder verliefde gevoelens van zijn 'Boer zoekt Vrouw'-citytrip terugkomt, vindt de paardenfokker alsnog de liefde bij Emmie. Het koppeltje gaat al snel samenwonen en in de meest recente aflevering van ‘Onze boerderij in Europa’ vertellen ze nog altijd dolgelukkig te zijn samen.

"Hoeven nog nog geen droog brood te eten, maar het scheelt weinig"

Yvon Jaspers en boerin Bertie reizen in de zesde aflevering van Onze boerderij in Europa af naar Groot-Brittannië samen met boer Marnix en zijn grote liefde Emmie, die inmiddels België verlaten heeft en meehelpt op de boerderij. "Het is een stuk minder slordig in huis nu dan dat het was toen ik er kwam wonen", lacht Emmie als Yvon vraagt hoe het samenwonen gaat.

BzV-koppel
Lees ook:
BzV-koppel Janine en Sander ondanks ups and downs nog steeds verliefd

Naast helpen op de boerderij, werkt Emmie ook nog op een huisartsenpost. Dat is volgens haar nodig omdat het anders 'wat krapjes' is om rond te komen met zijn tweeën. "Dan kun je zeker niks extra's doen. Het kan wel, maar dan wordt het wel heel minimaal", geeft ze toe. Marnix vult aan: "Dan hoeven we nog nog geen droog brood te eten, maar het scheelt weinig."

Marnix zit namelijk niet in de agrarische sector om er rijk van te worden. "Ik moet af en toe de eindjes aan elkaar knopen", geeft hij toe aan Yvon als ze even neerstrijken in een kroeg op een biertje te drinken. Het koppeltje geeft te veel om de dieren. Als voorbeeld noemt Emmie dat Marnix geen afscheid kan nemen van zijn koe voor de kerst, waardoor ze omzet mislopen. Onbegrijpelijk vindt Yvon. "Ik had gewoon zoiets van: laat nog maar lekker even lopen", verdedigt de boer zijn keuze. "Ik dacht: het zou wel fijn zijn als we voor de kerst wat vlees hebben om te verkopen. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel mooi. Dat is wie hij is", vult Emmie haar vriend aan.

Wat
Lees ook:
Wat we nu al weten over de nieuwe boeren van Boer zoekt Vrouw

Kijk Onze boerderij in Europa met Emmie en Marnix hier terug.