Ga naar de inhoud
Entertainment

Rechten Queen binnenkort verkocht voor 1 miljard dollar

Beeld © ANP

De rechten op de muziek van de groep Queen veranderen binnenkort waarschijnlijk van eigenaar. 'CNN' meldt op basis van bronnen binnen de muziekwereld dat de Universal Music Group de catalogus van de formatie voor meer dan een miljard dollar gaat overnemen van de Disney Music Group.

Volgens de bronnen wordt de deal binnen een maand verwacht. Zowel Universal als Disney wil niet reageren. Ook de woordvoerder van Queen zelf geeft geen commentaar.

1500
Lees ook:
1500 voorwerpen uit privécollectie Freddie Mercury onder de hamer

Het opkopen van muziekrechten is de afgelopen jaren populair en lucratief geworden door inkomsten die de nummers genereren via streamingdiensten en sociale media. De rechten op het werk van Bruce Springsteen werden in 2021 verkocht voor 500 miljoen dollar. Voor zover bekend is dat het hoogste bedrag dat tot nu toe is neergeteld voor de catalogus van één artiest.

Rolls-Royce
Lees ook:
Rolls-Royce van Freddie Mercury brengt 325.000 euro op voor Oekraïne

De waarde van de muziek van Queen is de afgelopen jaren mede toegenomen door het grote succes van de film Bohemian Rhapsody, die het levensverhaal van zanger Freddie Mercury (1946-1991) vertelt. De film won een aantal Oscars en trok overal veel bezoekers. In Nederland kochten meer dan 2 miljoen mensen een kaartje voor Bohemian Rhapsody.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over