Ga naar de inhoud
Entertainment

Rick Brandsteder teleurgesteld: blijft met 'drie kippen' over in Het Perfecte Plaatje op Reis

Rick Brandsteder en Wildebras in HPP Beeld © RTL

In 'Het Perfecte Plaatje op Reis' zijn nog vijf kandidaten over. Ze laten de drukte van Kaapstad achter zich en reizen naar de natuurrijke omgeving van Zuid-Afrika voor het vervolg van hun fotografie-avontuur.

"Deze strijder gaat naar huis. Het is wat het is"

Rick Brandsteder, Leonie ter Braak, Numidia El Morabet, Wildebras en Tatum Dagelet proberen ook deze aflevering weer het perfecte plaatje te schieten. Al snel wordt het kaf van het koren gescheiden. Rick en Tatum scoren het beste na de eerste opdracht waarin ze een landschapsfoto moeten maken. 

Dat betekent dat Leonie, Numidia en Wildebras in de gevarenzone zitten. Zij moeten knallen bij de laatste opdracht. En dat is een heel intensieve: ze moeten namelijk een rugbywedstrijd fotograferen. Rick besluit om zijn maatje Wildebras te helpen door aanwijzingen te geven. "Die gasten gaan nu aanvallen, dus kun je daar beter staan", schreeuwt Rick langs de zijlijn naar zijn mannelijke concurrent. 

Rick
Lees ook:
Rick Brandsteder geniet van Het Perfecte Plaatje op Reis na verslaving: 'Was van mezelf verwijderd geraakt'

"Ik weet niet of het slim is om hem te helpen, maar ik wil dat Wildebras in het programma blijft", verklaart hij later. Ricks grootste nachtmerrie is om met Tatum, Leonie en Numidia naar de volgende aflevering te gaan. "Het zou toch wat zijn als ik straks met drie van die kippen hier overblijf." 

Op zich heeft Rick wel gelijk, want een van de kippetjes loopt als een kip zonder kop door het veld bij de opdracht. "Daar komen ze", schreeuwt Tatum eerst nog enthousiast. Maar dan blijkt dat ze in het veld van de rugbyspelers is gaan staan. "Oh my god, ik sta in het veld", gilt ze terwijl ze voor de mannen wegrent. "Ik schaam me kapot naar die spelers toe. Ik liep gewoon in de weg." 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Tatum Dagelet loopt rugbyspelers in de weg: 'Schaam me kapot'

02:42

Tijd voor de eindbeoordeling. En daar blijkt al snel dat Leonie zich uit de gevarenzone heeft geflitst, want zij wint de tweede opdracht. Het gaat nog tussen Numidia en Wildebras en die laatste moet het veld ruimen. "Het is heel jammer", zegt Bras. "Normaal ben ik een slechte verliezer, maar als ik het op de weegschaal leg en kijk wat ik er allemaal voor terug heb gekregen: mooie mensen leren kennen en ik ben zelf ook gaan groeien als mens en als fotograaf." 

Nu moet Wildebras naar huis. "Ik vond het echt supermooi, man. Dit maak je echt maar één keer in je leven mee. Ik vind dat ik trots op mezelf mag zijn. (...) Deze strijder gaat naar huis. Het is wat het is." 

Hoe Rick het hoofd koel houdt met zijn 'drie kippen' om zich heen, zien we volgende week woensdag om 20.30 uur bij RTL 4 in Het Perfecte Plaatje op Reis

Numidia
Lees ook:
Numidia el Morabet raakt gewond tijdens shoot in Het Perfecte Plaatje Op Reis

Wildebras krijgt in Het Perfecte Plaatje Op Reis: De Publieksprijs nog een laatste kans om te laten zien dat hij de beste fotograaf van dit seizoen is. Hoe hij het ervan afbrengt, dat zie je in de video hieronder. 

Wildebras niet blij met rapportcijfer jury

08:46