Ga naar de inhoud
Entertainment

Geen tweede seizoen voor realityserie Ruud & Olcay

Ruud de Wild en Olcay Gulsen Beeld © ANP

Er komt geen vervolg op 'Ruud & Olcay'. Het blijft bij de zesdelige docuserie die het koppeltje maakt over hun leven, en daar zijn hoofdpersonen Ruud de Wild (54) en Olcay Gulsen (42) het zelf ook helemaal mee eens. "Ik vind dat we het niet hadden moeten doen, dat we het niet nodig hadden", stelt Olcay in de laatste aflevering, die aanstaande woensdag wordt uitgezonden.

"Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden"

Het wel en wee van Ruud en Olcay weten de afgelopen weken veel kijkers niet te kunnen bekoren. In de serie over de goede en slechte tijden in het leven van de twee, lijkt de rol van realitysoapster ze ook nog niet helemaal op het lijf geschreven en Rob Goossens noemt het programma zelfs een 'oppervlakkige realityserie' in RTL Boulevard. Ook Olcay zelf is het ermee eens dat een realityshow niks voor hen is en vindt dat ze het niet hadden moeten doen, zo vertelt ze in zesde en tevens laatste aflevering - die nog uitgezonden moet worden maar al wel te zien is via NPO Plus.

Ruud de Wild haalt uit naar Gerard Joling: 'Onbetrouwbare klootzak'

06:09
Olcay
Lees ook:
Olcay Gulsen en Ruud de Wild nemen volgers mee op romantische vakantie in Marrakesh

"Ik heb wel spijt dat ik het heb gedaan. Vooral omdat ik zie hoe erg het jou gekwetst heeft", vervolgt Olcay, die even later ook aankaart dat Ruud 'beschadigd' is door de serie en ’s nachts wakker ligt van al het commentaar. Er komt dan ook geen tweede seizoen.

"Ik had van de week een gesprek bij PowNed en toen zei de televisiedirecteur: 'Eén ding, er komt dus geen seizoen twee'. En toen moest ik een beetje gniffelen en dacht ik: nou, fijn dat je het zegt want ik zat namelijk nog heel erg te twijfelen", vult de radio-dj aan.

NPO
Lees ook:
NPO 'tevreden' over reallifesoap Ruud & Olcay: 'Blijven het uitzenden'

Olcay vindt wel dat ze trots op zichzelf mogen zijn op het feit dat ze het wel mooi gedaan hebben. "Kijk naar wat er op je afkomt. Dat had ik niet verwacht", vertelt ze. "Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden."

De laatste aflevering van Ruud & Olcay is woensdag 31 mei om 21:25 uur te zien op NPO 1. Of kijk hier alvast vooruit. 

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild krijgt iedere dag vraag over trouwen met Olcay