Ga naar de inhoud
Entertainment

'Arjen Lubach had geen aandeel' in schrijven monsterhit Firestone

Martijn Konijnenburg en Arjen Lubach Beeld © ANP

Volgens componist Martijn Konijnenburg (41) heeft cabaretier Arjen Lubach (43) niet meegeschreven aan de hit 'Firestone'. Dat zegt hij maandag in de podcast 'Top 40 Stories' van Qmusic en het 'AD'.

"Ik sta nog altijd volledig achter die weergave van de chronologie en de gang van zaken"

Martijn verbindt zijn naam aan het lied, waarmee dj Kygo in 2015 een grote hit krijgt. Arjen schrijft in zijn autobiografische boek Stoorzender dat hij heeft meegeholpen met de totstandkoming van het lied. Hij noemt in het boek het nummer niet, maar online deduceerden fans al snel dat het om 'Firestone' moet gaan.

Martijn stelt in de podcast dat 'het tijd is dat mensen mijn kant horen. Het verhaal dat ik Lubach 'genaaid' zou hebben, klopt niet'. De componist en producent stelt: "Ik had dit liedje al geschreven voordat Arjen bij mij in LA kwam. Ik heb dit toen via de mail naar hem gestuurd en daar heeft hij zelf een beat onder gebouwd, een productie van gemaakt. Dat is cool, maar dat is natuurlijk heel iets anders dan het liedje schrijven." Volgens Martijn heeft Kygo 'Arjens productie nooit gehoord. Er is niks van zijn productie gebruikt'

Arjen
Lees ook:
Arjen Lubach en Martijn Koning brengen humor naar Lowlands

"De conclusie is dat we het waarschijnlijk nooit eens zullen worden over de ontstaansgeschiedenis van de track", laat Arjen maandag in een reactie weten. "Ik sta nog altijd volledig achter die weergave van de chronologie en de gang van zaken. We vinden het allebei verdrietig dat onze samenwerking en vriendschap door deze onenigheid tot een einde is gekomen."

Dionne
Lees ook:
Dionne Stax blundert met apparaat van half miljoen bij Lubach

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering.

De BLVD Podcast #29: De wondere wereld van televisiecontracten en niemand heeft trek in Nick, Simon en Kees

37:48