Ga naar de inhoud
Entertainment

Britt Dekker opent vuur op Angela de Jong: 'Waarom haat jij mij?'

Britt Dekker en Angela de Jong Beeld © Renze

Al jaren is ze een vaste waarde op televisie, maar ondertussen timmert Britt Dekker (31) ook aan de weg in de paardensport en bemachtigt onlangs haar startbewijs voor het officiële NK Dressuur. Als ze zondagavond aanschuift in 'Renze' om hierover te vertellen, neemt het gesprek echter snel een andere wending als de presentatrice Angela de Jong (47) ter sprake brengt.

"Als je één kritische column schrijft, dan is het altijd gelijk dat je ze haat of zo"

Hoewel het gesprek onschuldig begint en Renze als grap vraagt of Britt net zo zenuwachtig is voor de wedstrijd als voor een gesprek met Angela de Jong, pakt de presentatrice het onderwerp serieus aan. "Ik had twee dagen echt buikpijn van de zenuwen voor die proeven en toen dacht ik: yes, nu heb ik even geen NK meer, alles is achter de rug en toen zag ik Angela. Toen dacht ik: die heb ik nog nooit ontmoet en die haat mij zó erg, toen kreeg ik al die buikpijn weer terug."

Britt
Lees ook:
Britt Dekker 'onverwachts' naar NK dressuur: 'Ongelofelijk trots'

Angela reageert op de uitspraken van Britt door te benadrukken niemand te haten. "Ik schrijf wel eens een kritische column over iemand", aldus Angela. "Dat mag ook, maar voel jij niet intense haat op bijvoorbeeld mij en die mensen allemaal?” reageert Britt daar weer op. Die haat voelt Angela niet en ze adviseert de presentatrice beter haar columns - waarop Britt wel een abonnement heeft - te lezen.

"Dit is wel weer de televisiewereld in optima forma, hè? Als je één kritische column schrijft, dan is het altijd gelijk dat je ze haat of zo", gaat Angela verder. "Je schrijft een column over een programma of over een persoon die op televisie is. Die kan de ene keer wat geloofwaardiger overkomen dan de andere keer. Dat benoem ik wel. Maar haat? Ik geloof niet dat ik dat woord ooit gebruikt heb in mijn column."

Angela
Lees ook:
Angela de Jong in VI aangesproken op uitspraken over Rob Kemps

Even later beschuldigt Britt Angela er ook van dat ze haar 'nep' vindt, waarna de columnist haar adviseert gewoon zichzelf te zijn en 'minder de act van het meisje dat helemaal niets kan en toevallig verdwaald is in de televisiewereld'. Volgens Angela is ze een succesvolle vrouw en hoeft ze zich niet dom voor te doen. "Dat geloof ik meer dan de act van het meisje van: ik ben toevallig verdwaald en ik kan niks."

Valerio Zeno, de sidekick van Renze, houdt ondertussen 'wijselijk zijn mond achter de bar' nadat hij zelf eerder hard wordt aangepakt door Angela in een van haar columns. "Ik pak even wat drinken", geint hij.

Luuk
Lees ook:
Luuk over kritiek op Valerio in Renze: 'Zijn kracht ligt buiten de studio'