Ga naar de inhoud
Entertainment

Man wordt onwel tijdens show Jandino Asporaat: 'Zeer traumatische ervaring'

Jandino Asporaat Beeld © ANP

Een man is zaterdagavond onwel geworden tijdens een show van Jandino Asporaat (42). Dat vertelt de presentator en komiek in een bericht op Instagram. 'In al mijn jaren op het podium, heb ik nog nooit meegemaakt dat er iemand zo onwel werd, dat er ambulance ter plaatste moest komen', aldus Jandino. Aan RTL Boulevard vertelt hij hoe het nu met de man gaat.

"Het leven kan zomaar ineens voorbij zijn"

Volgens de presentator lag de man in kwestie twintig minuten op de grond in de zaal. Die periode leek 'een eeuwigheid' te voelen. 'Het was een zeer traumatische ervaring, voor zijn vrouw en zijn kinderen, maar zeer zekers ook voor het publiek, omdat je op dat moment machteloos bent', schrijft hij.

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat verontschuldigt zich voor eigen routine in vliegtuig

'Godzijdank zat er in de zaal een dokter, een anesthesioloog en een reanimatiecoach, die meteen te hulp schoten', vervolgt Jandino. 'Dit klinkt als een begin van een slechte grap, maar door hun snelle handelen, konden ze hem reanimeren, tot de ambulance ter plaatste kon zijn.' Jandino wil dan ook een groot compliment naar hen maken. Zonder hen had de situatie volgens hem 'heel anders' kunnen aflopen.

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat haalt fel uit na aanval op zijn kinderen

Jandino besloot pas door te gaan met de show toen werd medegedeeld dat de man weer helemaal bij was en naar het ziekenhuis ging voor controle. 'De meneer en zijn gezin maken het naar omstandigheden goed.' Aan RTL Boulevard geeft hij ook een update over de familie: "Elke onderzoek was positief. Dus dat is ongelofelijk fijn. Wij hebben ons gelijk ontfermd over de kinderen, omdat zij overstuur waren omdat hun vader daar op de grond lag en ze wisten niet hoe het zou aflopen." Hij vertelt ook dat de familie zich heel schuldig heeft gevoeld, omdat de show abrupt gestopt werd. "We hebben toen meteen afgesproken: als het goed gaat met papa, dan zetten we de show ook voort. Daar waren ze heel blij mee. Toen de ouders naar het ziekenhuis gingen, bleven de kinderen bij ons achter. We hebben uiteindelijk met de hele zaal van een heel nare moment toch een mooi moment kunnen maken. (...) De mensen beseften: het leven kan zomaar ineens voorbij zijn. Je kan nu lachen en feestvieren en dan in een keer is daar een ongeluk en alles stopt." 

Nooit te oud voor stunts: Jandino en Najib Amhali dromen van Bad Boys-rol

00:25